13 september: groente smoothie, soep, pastinaak, mais, eeuwig moes en haverwortel

Dit keer met ons vieren:
we begonnen met een groentesmoothie van Marjolijn. Deze was erg lekker, met: onder andere banaan, courgette, broccoli, snijbiet, appel, appeldiksap en gewelde havervlokken.

Daarna een overheerlijke soep van Jeannette met courgette, pompoen en tomaat, gekruid met thijm.

Toon had suikermais en pastinaak, gebakken in roomboter: ook erg lekker!

Karla had een puree van eeuwig moes met aardappel: vooral eeuwig moes. Deze laatste eerst geroerbakt, daarna door de aardappelpuree geroerd. Intussen de haverwortel gekookt en bovenop de puree gelegd. Een beetje geitenkaas er boven op en even nog in de oven. Ook nog snoeptomaatjes voor erbij. Ook deze was heerlijk.

De eeuwig moes heeft het dit jaar enorm goed gedaan. Eén plant heeft zoveel scheuten gemaakt dat er nu meer dan genoeg blad aan zat.

We vonden het allemaal erg lekker en verrassend, vooral het eten van de zogenaamde vergeten groentes: pastinaak, haverwortel, eeuwig moes. Maar ook de soep en de smoothie smaken toch altijd net wat anders dan je hem zelf maakt.