Laatste 3 berichten:
Permablitz kruidenheuvel

Permablitz kruidenheuvel

Patricia van woongemeenschap Eikpunt vroeg me om te komen helpen en begeleiden bij het maken van een kruidenheuvel. De halve maan-vorm was al bedacht: een muur in halve maans-vorm met een bankje in...
Droogte

Droogte

Nu we weer in een langdurige droge periode zitten, zocht ik naar tips en vond deze twee handige sites: https://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/72066-zaaien-of-planten-bij-langdurige-droogte.html...
(Doorschietende) palmkool

(Doorschietende) palmkool

Wat een opbrengst heeft de palmkool, enorm! Wist je dat je ook de uitschieters kan eten? De bloempjes en jonge blaadjes zijn extra mals.  Ik probeer van een paar planten of ik ze kan laten...
Home

Doe je mee met ons running dinner op 25 mei? Met zelf gemaakte gerechtjes, zoveel mogelijk uit eigen tuin. 
We hopen op veel deelnemers, veel gerechtjes en vooral leuke ontmoetingen! Gratis in verband met “Vier de natuur”. Met nog veel meer activiteiten in de natuur, in Nederland, en ook in Nijmegen.

Meer info en inschrijven

Op deze site vind je een overzicht van mogelijkheden in Nijmegen om zelf aan gezond voedsel te komen: onder andere een agenda en een pagina met populaire activiteiten op het gebied van duurzame voeding: informatie over deelgenotentuinen, buurtmoestuinen, volkstuinen, schooltuinen en zelfpluktuinen, biologische groentetassen, biologische restaurants, vegetarische workshops. Alles onder het tabje Nijmegen.

Daarnaast geven we praktische hulp voor wie zijn eigen stadstuin eetbaar wil maken in een zogenaamde permablitz actie. In 2015 kregen we subsidie van de gemeente om 10 voortuinen eetbaar te maken. Dat was de reden voor een aparte website, geheel gewijd aan permablitz acties: https://eetbaarnijmegen.nl/permablitz. Inmiddels staan hier 37 tuinen op, met allemaal een duidelijk verhaal en foto’s van begin- en eindsituatie. Ze zijn ingedeeld op ligging (noord/zuid etc; voortuin resp achtertuin). Ook vind je er diverse kruidenspiralen.
De website opent met tips om zelf je eetbare tuin te creëren. Heb je zelf een eetbare tuin en wil je foto’s delen ter inspiratie voor anderen?  Zoek even contact als we ze een plekje op de website mogen geven.

Wie zijn wij?
Eetbaar Nijmegen is begonnen in 2010 als werkgroep “eetbare tuinen” van Transition Town Nijmegen. 
Drijvende kracht is Karla Mulder en afhankelijk van de activiteit haken meer mensen aan. Zo organiseerden we activiteiten voor de publieksdagen stadslandbouw Nijmegen (in 2013,2014,2015), Reclaim the Seeds Nijmegen (2017), voor de Green Capital Challenge Voeding (2018). Onder andere de volgende personen werk(t)en mee: Greet Goverde, Carin Hereijgers, Elly Janssen, Jeanine van Kollenburg en Romilda van der Wal.
Ook doen studenten wel eens stage bij Karla (bijvoorbeeld Johann Winterhager).

Blijf op de hoogte: hier vind je alle nieuws.
De laatste 3 berichten vind je bovenaan de pagina.
Onze nieuwsbrieven bestaan uit de laatste berichten van de website en van Facebook. Tevens de komende activiteiten.
Hier vind je eerder verstuurde nieuwsbrieven.

Wil je ook eens een bericht schrijven of wil je wel eens geïnterviewd worden over duurzame voeding in Nijmegen? Laat het ons weten. We geven graag een breed beeld van wat er mogelijk is.

 We zijn vooral actief op Facebook, zie hieronder. 

Je kan zelf activiteiten op de website plaatsen over gezonde voeding in brede zin in Nijmegen en omstreken. Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld een avond ervaringen uitwisselen over zelf groente telen in je stadstuin, of samen koken met eventueel zelf geteelde groentes, een excursie wildplukken, een lezing, zaden ruilen. Gebruik eventueel het inschrijfformulier, waarop je een maximum aantal bezoekers kan aangeven als je zelf iets organiseert. 
Plaats hier gerust ook activiteiten van anderen. Informeer dan zelf even bij de aanbieder of dat mag.
Op Voorbij zie je de activiteiten die inmiddels voorbij zijn.

Agenda (in zijn geheel bekijken)

woensdag, 16 okt: 13:00 -18:00

donderdag, 17 okt: 18:00 -20:00

vrijdag, 18 okt: 10:00 -15:00

vrijdag, 18 okt: 18:00 -20:00

Vegan buffet in huiskamerrestaurant Babylon
Huiskamerrestaurant Babylon (Vijverhof)

zaterdag, 19 okt: 17:30 -21:00

zondag, 20 okt: 10:00 -15:00

30 31 32 33 34