Appeloogstfeest boomgaard Elshof

Appeloogstfeest boomgaard Elshof

Wanneer

03/10/2021    
11:00 - 14:00

Waar

Boomgaard Elshof
Laantje, malden
Kaart wordt geladen...

Verstopt in de Elshof in Malden ligt een hoogstamboomgaard van de gemeente.

Op zondag 3 oktober is het weer tijd voor de appeloogst in de Elshof boomgaard! Wilt u mee plukken? Kom dan van 11.00 tot 14.00 uur naar het mini-oogstfestival. Kinderen en volwassenen, iedereen is welkom. De toegang is gratis en u mag uw zelf geplukt fruit mee naar huis nemen.

Er zijn allerlei activiteiten op deze dag:
• Zelf appels rapen en plukken
• Biologisch appelsap maken
• Spelletjes, verhalen en nog veel meer

Intekenen voor een snoeicursus

Wij bieden samen met het Erfgoedplatform opnieuw een snoeicursus hoogfruitbomen aan. Tijdens een 5-tal bijeenkomsten in de herfst en winter leer je fruitbomen snoeien. De cursus bestaat uit een beetje theorie en vooral veel praktijk. Deelname is gratis. Van de cursisten wordt verwacht dat zij hun kennis en kunde inzetten voor het onderhouden van hoogstamboomgaarden op andere plekken in de gemeente. De cursusleiders zijn aanwezig bij het appeloogstfeest voor uitleg en het registreren van deelnemers. Om 11 en 12 uur vindt een demonstratie plaats.

Waar is de Elshof Boomgaard te vinden?

De boomgaard ligt aan ’t Laantje. Dit is een onverharde zijweg van de Rijksweg in Malden ter hoogte van de Union velden en bij het adres Rijksweg 22. Fietsers kunnen parkeren bij de boomgaard. Auto’s bij de sportvelden.

Zie heumen.nl/appeloogstfeest-in-boomgaard-elshof 

Onderdeel van de open dag stadslandbouw Kop van Malden.