Broodbakles met bio meel van dichtbij

Thuis bij Ineke Berentschot: Sterreschansweg 27, Nijmegen

zaterdag, 28 aug 2021 : 10:00 -14:00
Broodbakles met bio meel van dichtbij

Seizoen 2021/2022 zijn er weer broodbaklessen bij Ineke Berentschot thuis.
Ineke loopt ook mee met de graanwandelingen op landgoed Doornik en is schrijfster van bijv. het boek Oude granen nieuw brood.

Van haar site Wie bakt mee:

We maken desembrood naturel en krenten/rozijnen, alles met meel van biologische oude granen uit de buurt (van Doornik Natuurakkers uit Bemmel).

We werken met volkorenmeel van emmer tarwe, van populatietarwe of van een speltsoort.
Het meel is gemalen tussen de molenstenen van Nijmeegse Witte Molen.

De lessen beginnen om 10 uur en eindigen rond 14 uur.
We kneden zelf een deeg, vormen het, bakken het.
We gaan moederdeeg starten (thuis verder).
We nuttigen koffie/thee; soep en brood.
En we bespreken de achtergrond van alles.
Wie wil kan na de les mee naar De Witte Molen.

Elke laatste zaterdag van de maand tussen augustus 2021 en mei 2022.
Meld je snel aan, de lessen zitten snel vol!

Info en aanmelden: Wie bakt mee

Kaart wordt geladen...

Meer zien van dit soort activiteiten respectievelijk meer zien van dit bedrijf of deze organisatie:
Share This