Excursie voedselbos CiderGaard

CiderGaard: Cidergaard, de Park, Elst, Elst
23/06/2018 : 15:00 -16:00

De CiderGaard is een hoogstamboomgaard in deelgebied de Park van Park Lingezegen. Deze boomgaard is voor een deel aangeplant in het voorjaar van 2016 en is specifiek ingericht op het maken van cider. Deze boomgaard wordt beheerd door UWE Cider.

UWE Cider maakt heerlijke appelciders in verschillende smaken, geproduceerd op biologische en ambachtelijke wijze. Er worden appels van speciale ciderrassen gebruikt die zorgvuldig zijn uitgekozen en op elkaar zijn afgestemd. Door appels te gebruiken van verschillende rassen ontstaat een rijk palet aan tannines en aroma’s.

De appels groeien in Betuwse boomgaarden zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Zodra ze rijp zijn worden met de hand geplukt en vervolgens vermalen en geperst. Tijdens de vergisting fermenteert het suiker in de appelsap waarbij alcohol gevormd wordt. Daarna rijpt de cider nog een paar maanden na voordat deze geschikt is voor consumptie. Het deel wat na de persing van de appels overblijft gaat als feestmaal naar de koeien van de naastgelegen boerderij.

Omdat de smaak van de appels en de opbrengst van de oogst jaarlijks een beetje varieert zal ook de smaak van de cider niet elk jaar precies gelijk zijn. Net als bij wijn heeft ieder oogstjaar haar specifieke karakter. En dat vinden wij nou juist zo charmant aan onze cider!

De komende voedselbosexcursies


Schrijf je in:
Beschikbare plaatsen: 10 van 10

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...

Meer zien van dit soort activiteiten respectievelijk meer zien van dit bedrijf of deze organisatie:
Translate »
Share This