Eendaagse cursus Salutogenese door Birgit Spoorenberg

Eendaagse cursus Salutogenese door Birgit Spoorenberg

Wanneer

01/10/2016    
09:30 - 16:30

Waar

Oud Burgeren Gasthuis Nicolaas kapel
Professor Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

Birgit Spoorenberg komt naar Nijmegen! Bij het permacultuurfestival in 2015 maakten sommigen van jullie misschien al kennis met haar.
Marc en Daniel Siepman raadden ons ook aan om Birgit te vragen.

Zij is arts en kan heel boeiend vertellen over de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren.

Belangrijkste onderwerpen van de cursus:

  • Hoe zorg je voor behoud van gezondheid?
  • Kun je bij jezelf herkennen dat je je gezondheid aan het verliezen bent en kun je dan nog bijsturen?

In de cursus vertelt ze in grote lijnen over ons afweersysteem, we gaan in op wat stress nu eigenlijk is en wat dat te maken heeft met o.a. voeding, beweging, bioritme, temperatuur en ademhaling.
Ze laat je zien wat er in het lichaam gebeurt als het door welke oorzaak dan ook onder druk komt te staan. En hoe je er voor kunt zorgen dat de strategieën waar ons lichaam over beschikt om te zorgen dat problemen worden opgelost, optimaal hun functie kunnen uitoefenen.

Naast het verstrekken van beknopte informatie over de werking van het lichaam, is het haar intentie je naar huis te laten gaan met een hoofd vol inspiraties om direct zelf mee aan de slag te gaan!

Het wordt een beetje eenzelfde opzet als de cursus Vitale bodem, vitale voeding door de gebroeders Siepman, dit voorjaar.
Er is veel ruimte voor vragen.

http://cursussalutogenese.nl/

Kosten: afhankelijk van het aantal deelnemers circa 4 of 5 euro voor de zaalhuur en daarnaast geef je zelf een bedrag wat het je waard is aan Birgit.

Meld je aan

Verslag