Excursie: langs Voedselbos Beek en moestuin op de Refter

Excursie: langs Voedselbos Beek en moestuin op de Refter

Wanneer

29/05/2016    
09:30 - 13:00

Waar

Voedselbos Beek
Fazantstraat, Beek
Kaart wordt geladen...

Op de fiets of met eigen ander vervoer vertrekken we om half 10 uit Nijmegen:
Fietsers verzamelen dan bij het Trajanusplein, op het punt waar het fietspad de Waalbrug op gaat. Wij gaan daar niet op, maar gaan richting Beek.

fietsafspraak fietsafspraakKaart

Eerst naar het voedselpark Beek. Fiets je niet met ons mee, zorg dat je er dan om 10 uur bent. Het ligt achter de Fazantstraat, tegen de Rijksweg aan.

Ruud Jansen woont hiernaast en was er vanaf het begin bij betrokken. Hij laat ons het voedselpark zien en vertelt er meer over.

Ken jij daslook, moeras anemoon en honingbes? en weet je hoe die smaken, kom ze proeven in het Voedselpark. Je kun ook zien hoe er al vruchten vormen bij de amandel, abrikoos.

Na een uurtje gaan we verder naar de moestuin van het woon- en werkpand de Refter. Alina Salomon is een van de vrijwillligers in de moestuin. Zij laat hem zien en inspireert je. In 2015 begeleidde zij het bouwen van een kruidenspiraal tijdens de publieksdag stadslandbouw. 

IMG_7436Ná veel inspiratie kun je hier ook zelf aan de slag. Handschoenen en werkschoenen kun je bij ons lenen. Alina zorgt voor een lunch in de Refter, voor diegenen die tussen 13.30 en 15.30 nog de handen uit de mouwen willen steken. Twee uurtjes actief bezig in de mooie moestuin.

Mogelijke klussen: wieden, kolen uitplanten, tuinbonen oogsten.

Je hoeft je niet tevoren op te geven.