overgenomen uit de agenda van het : Soeterbeeckprogramma
Spreker: Arnold van Huis, Luca Consoli, BugBon
Een sprinkhaan, meelworm, buffaloworm of made. Ze zijn allemaal heel goed eetbaar en bieden een goed alternatief voor het eten van varkens of koeien.
Insecten worden gezien als het alternatief voor onze huidige vleesconsumptie, die zorgt voor wereldwijde voedselproblematiek. Ze zijn gezond, duurzaam en vooral in overvloed aanwezig. Maar waarom staat het ons zo tegen? Waarom eten we niet meer insecten? En hoe draagt het eten van insecten bij aan de voedselzekerheid?
Is insecten eten de oplossing voor het toekomstige voedselprobleem?
Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie (insectenstudie) aan de Wageningen UR en mede-auteur van het insectenkookboek, verkent samen met filosoof en voedselliefhebber Luca Consoli, van de Radboud Universiteit Nijmegen, in een gevarieerde avond deze vraag.
Fooddesigner Daisy Stauder van BugBon uit Arnhem verzorgt een proeverij van hapjes met meelworm, sprinkhaan en buffaloworm en vertelt hierover.
Go Short zocht de korte film Swarming van Joni Männistö bij deze avond uit. Dit is een Finse animatie uit 2011 over een jongentje dat insecten dood maakt, tot de insecten hem gaan opeten.
Twitter mee #voedseldebat
Dit debat is onderdeel van de debatreeks Feed the World en het resultaat van samenwerking tussen het Soeterbeeck Programma, de Vereniging van Nederlandse Debatcentra en NCDO.
Deelname
Deelname is gratis. Inschrijven is gewenst.
Inschrijven