Inspirerende workshop inmaken, wecken en confijten met een knipoog naar vroeger

Wanneer

16/11/2018    
19:30 - 22:00

Waar

Warmoes, historische tuinderij Lent
Griftdijk Noord 11, Lent
Kaart wordt geladen...

inmaak150418

De herfst is aangebroken, tijd om de oogst te verzamelen en te bewaren voor de winter. Sperziebonen wecken, peren pasteuriseren, frambozen konfijten, pruimen op rum zetten …. Tijdens de workshop ‘Wie wat bewaart, heeft wat’ op 16 november gebruiken we oude onvolprezen bewaartechnieken en geven er een moderne, eigen twist aan. We gaan op zoek naar nieuwe combinaties en smaken. In de zomer is er een overvloed aan verse groente en vers fruit. Ook uit onze tuin.
Maar in de winter is dat er niet, of alleen uit kassen of uit het buitenland. We gaan tijdens de workshop met meerdere technieken aan de slag om verse groente en vers zomerfruit te bewaren. Bij groente doen we dat door te wecken, bij fruit zijn meerdere technieken mogelijk, waardoor je allerlei lekkere producten kunt maken. Van geconserveerde hele vruchten tot gelei, siroop en heerlijk fruit op alcohol. Natuurlijk gaan we eerst proeven voordat we zelf aan de slag gaan.
Meedoen? Vrijdag 16 november 2018 van 19:30-22:00u
Warmoes zorgt voor verse producten uit eigen tuin, kruiden en andere benodigdheden. Inclusief drankje bij aanvang en proeven. Kosten: € 22,50 Aanmelden kan via info@warmoes-lent.nl