Rondleiding en graan malen bij de Witte molen: speciaal voor kinderen!

De Witte Molen: Looimolenweg 17, Nijmegen

LET OP: dit evenement is al voorbij!

zaterdag, 15 sep 2018 : 14:00 -15:30

Speciaal voor kinderen: rondleiding waarin het proces van graan tot meel zichtbaar, hoorbaar en voelbaar gemaakt wordt. De rondleiding duurt 45 minuten en daarna mogen kinderen met de kweernen/handmolens even zelf een kleine hoeveelheid graan malen dat ze mogen meenemen naar huis.
Samen zo’n anderhalf uur, kosten bij minimaal 15 personen € 3,00 pp., bij minimaal 10 personen € 4,50 pp. (bij minder gaat het niet door. Max. 20  personen. Minimum leeftijd 7 jaar.)

Tip: loop ook eens op een ander moment binnen bij wat misschien wel het meest groene bedrijf van Nijmegen en omstreken is en zie hoe de molenaars het graan van de Doornikse Natuurakkers tot meel vermalen. Je kunt gratis binnen lopen om het proces te bekijken. Werktijden dagelijks 9.00-18.00 zaterdag 10.00-16.00 uur

Tip: doe ook eens mee aan een graanwandel-excursie op de Doornikse akkers (bij Lent).

Tip: proef het brood gebakken met meel uit deze duurzame ‘keten’: in de biologische bakkerij de Knollentuin in de Fransestraat zijn op vrijdag en zaterdag Doornikse broden te koop.

Over de Witte Molen aan de Looimolenweg  (zijstraat van de  Graafseweg). Deze draait al sinds 1980 als 100% biologische windmolen en verwerkt op Nijmeegse wind dagelijks granen tot meel. De molen draait zoveel mogelijk op windkracht en is daarmee een zeer duurzaam bedrijf. 

Hans Titulaer
Telefoon: 024-3781843
website: www.dewittemolen.eu
online: dewittemolen@planet.nl


Schrijf je in:
Beschikbare plaatsen: 10 van 10

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart wordt geladen...

Meer zien van dit soort activiteiten respectievelijk meer zien van dit bedrijf of deze organisatie:
Share This