UITNODIGING FILMFESTIVAL: FOOD FILM FEST; 26 november Landgoed Grootstal

UITNODIGING FILMFESTIVAL: FOOD FILM FEST; 26 november Landgoed Grootstal

Wanneer

26/11/2023    
14:00 - 19:00

Waar

landgoed Grootstal
Grootstalselaan, Nijmegen
Kaart wordt geladen...
Zondagmiddag 26 november vertoont landgoed Grootstal van 14:00 tot 19:00 twee boeiende voedselfilms: The Milk System en Together we grow!
Food Film Fest! is het jaarlijkse filmfestival van Voedsel Anders Nederland, dat laat zien dat het voedselsysteem er echt anders uit kan zien. Van 10 november tot en met 10 december kun je op verschillende locaties door heel Nederland vertoningen bezoeken. In het kader van het programma Pantry-PLUS (*) haken wij op Landgoed Grootstal graag aan bij dit landelijke festival en bouwen wij het landgoedLAB om tot filmzaal 😉
De films worden omlijst met presentaties waarbij Slow Food Rijnzoet met trots de primeur presenteert van een heuze Nederbowl; een lokale take op de Hawaïaanse pokebowl.
Dit speciale najaarsevent geven wij vorm in samenwerking met Pantry, Slow Food Rijnzoet, Herenboeren Lingezegen en Herenboeren Nijmegen.
In The Milk System buigen melkveehouders, politici, lobbyisten, ngo’s en wetenschappers zich over de verborgen kosten en gevolgen van een industrie met wereldwijde impact. Ze leggen verrassende waarheden achter het systeem bloot. Wie profiteert ten koste van wie? Heeft het systeem een toekomst en zijn er alternatieven? Een reis door Europa, West-Afrika en China die afrekent met vooroordelen en oplossingen aan het licht brengt.
Een film van Andreas Pichler – 2017 – Duitsland/Italië – 91 min
BEKIJK DE TRAILER
Intensieve melkveehouderij // Europees landbouwbeleid // machtige lobby
Together We Grow is een kort, maar krachtig portret van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt. Volgens de oprichter Julia Milne is het model overal toepasbaar. Laten wij ons inspireren?
Een film van Jordan Osmond – 2022 – Nieuw-Zeeland – 38 min
BEKIJK DE TRAILER
Voedsel als gemeenschapsvormer // maatschappelijke kwetsbaarheid // moestuinieren
Programma
14:00 zaal open – koffie/tee
14:15 The Milk System + napraat/discussie
16:00 proeverij Nederbowl
16:45 Together we Grow + presentaties
18:00 Borrel met versnaperingen
Meer informatie en toegangsbewijs a € 15,- : BESTELLEN TICKET
(*) PantryPLUS is ontwikkeld door landgoed Grootstal ism diverse gebiedspartners en focust op een duurzaam voedselsysteem en nieuwe voedselvaardigheden
Kan een afbeelding zijn van ‎1 persoon en ‎de tekst '‎RRSET Food. Film. Fest. يo The Milk System Een initiatief van Voedsel Anders‎'‎‎