Villa Salatiga: lentemarkt en rondleiding

Wanneer

06/06/2015    
12:00 - 18:00

Waar

Villa Sataliga
Sterreschansweg 77, Nijmegen
Kaart wordt geladen...

In de prachtige tuin van het monumentale pand Villa Salatiga treft u een kleine Lentemarkt. Tevens worden er 2 rondleidingen door de tuin gegeven. Er is ook een moestuin waar onder andere daslook, spinazie, peultjes en courgettes geteeld worden.

De tuin werd 100 jaar geleden aangelegd en is tot 2010 door de broeders van Maastricht onderhouden. Sinds 2010 wordt het pand bewoond door cliënten van de RIBW Nijmegen en Rivierenland.
De cliënten verzorgen het onderhoud van de tuinen.
Wij bieden u de gelegenheid om op onze kleine markt, die we op zes juni houden, producten uit eigen tuin te kopen, door de tuin te slenteren, een hapje en een drankje te nuttigen of een kijkje in de oude kapel te nemen.
We verzorgen een rommelmarkt en een BBQ. Om het voor onze bezoekers extra aantrekkelijk te maken, stelt de Nijmeegse kunstenaar Joost van Moll een aantal van zijn werken tentoon en zullen ook bewoners van Villa Salatiga hun werken exposeren.
Joost van Moll is docent en beeldend kunstenaar, hij organiseert ook een teken- en schilder activiteit in de Salatigatuin deze zomer. (www.joostvanmoll.nl)

Voor de muziek zorgt de band Oh boy (www.oh-boy.nl) met hun uitgebreid repertoire van Norah Jones tot Pearl Jam. Zij traden onder andere al op bij de uitreiking van de Academia Literatuurprijs en het cameretten festival.

Verder is er een “eenlijn portret tekenaar” voor onze bezoekers en worden twee uitgebreide excursies door onze tuinen aangeboden van ongeveer een uur waar u kennis met alle geheimpjes van de Salatiga tuin maakt.

De excursies worden geleid door natuurdeskundige Henk Eikholt, bekend van radio Groesbeek. De eerste vindt plaats om 14:00 uur en de tweede om 15:30 uur.

villa sataliga1