Workshop boomgaard beheer met sinusmaaien

Workshop boomgaard beheer met sinusmaaien

Wanneer

21/05/2022    
09:30 - 12:00

Waar

Het Appelland
1e Weteringswal, elst
Kaart wordt geladen...

Op 21 mei is op permacultuur boomgaard Het Appelland in Park Lingezegen bij Elst de workshop sinusbeheer. Leer alles over gefaseerd maaien om zo veel mogelijk biodiversiteit in je boomgaard te creëren.

Initiatiefnemer van Het Appelland Michael Witjes vertelt: “Mei is de Maai Mei Niet maand. Er bloeit zo veel dat het erg jammer is om te maaien. Op Het Appelland maaien we alleen waar nodig, met sinusbeheer. Op 21 mei maaien we alleen een slingerpaadje uit, op een ander moment maaien we een groter stuk. Zo creëren we hoogteverschillen, plekjes voor zo veel mogelijk soorten insecten. In de ruige stukjes voelen bijvoorbeeld patrijzen zich thuis.”

Tijdens de workshop leer je de basisbeginselen: wat maai je en wanneer, welk maaigereedschap kun je gebruiken, hoe stel je een zeis af en waarom liever geen bosmaaier? Michael laat zien waar en hoe te maaien en wat te doen met het maaisel. En hij vertelt welke maatregelen je allemaal nog meer kan treffen om zo veel mogelijk bloempjes en bijtjes aan te trekken.

Er zijn nog plekken beschikbaar maar reageer snel. De workshop kost 25 euro incl. koffie en appeltaart bij de start.
Meer info en aanmelden: hetappelland.nl/agenda/workshop-biodiverse-boomgaard