Biggest Little Farm

Deze prachtige film, begin 2019 uitgebracht, was te zien in Lux en nu te zien op Cinetree voor 2,99.

De trailer: https://youtu.be/UfDTM4JxHl8

Ik zag hem vorige week en vond hem prachtig en bekeek ook de website: https://www.apricotlanefarms.com/
Hun motto, vertaald:

Little Big Farm gelooft in het opzettelijk en integer bewerken van het land en het bouwen van een voedselsysteem dat transparant, veerkrachtig en voedzaam is. Onze in Olympia gevestigde marktboerderij produceert biologisch geteelde gemengde groenten volgens biologisch intensieve en ecologisch verantwoorde, regeneratieve methodes. De “little-ness” van onze boerderij is de grond/de basis van wie we zijn. Het stelt ons in staat verantwoording af te leggen over het land, de bodem, de planten, de dieren en de mensen die we vaak vergeten zijn en verloren gaan in de chaos van alledag. Dit is waar we de grootste impact kunnen hebben, en zo beginnen we.

Ze geven in de film een mooi inkijkje in de problemen die je tegenkomt als je biologisch wilt boeren. In de film gebruiken ze de term traditioneel, waarmee ze hetzelfde bedoelen: geen kunstmest, kringloop-landbouw, zo min mogelijk ingrijpen; en als het moet dan kiezen ze een oplossing die een natuurlijk evenwicht helpt herstellen. Zo proberen ze een slakkenprobleem eerst zelf op te lossen door slakken met de hand te vangen, maar het zijn er teveel. De aanschaf van eenden helpt ze in één keer van het probleem af.

Prachtige opnames en de twee boeren laten ons meeleven met de diverse uitdagingen die er liggen. Het is een geweldige prestatie hoe ze het dorre land hebben weten te veranderen in een natuurgebied waar ook nog valt te oogsten.

Op facebook vond ik nog plaatjes van vorige zomer; je ziet wel dat ze hun groentes beschermen.

Wikipedia

Nog meer korte filmpjes vind je op:
https://www.apricotlanefarms.com/stories-from-the-farm/

Op google maps

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.