Buurtmoestuin Galgenveld

Het Galgenweitje is een initiatief van Ed en Lidwien. Ed is net met pensioen en ging op zoek naar een plek om te moestuinieren. De lange wachtlijsten bij de volkstuinen in de buurt zetten hem aan het denken. Hij deed navraag in de buurt of er daar misschien een plek was om samen met buurtgenoten te tuinieren. Het parochiebestuur aan de Van Slichtenhorststraat was enthousiast en stelt de ‘voortuin’ ter beschikking.

Ed deed inspiratie op bij o.a. de buurtmoestuinen in Lankforst en Brakkestein. Het plan is om met mensen uit de wijk wekelijks in de tuin te werken. Wie weet gaan ze ook net als in Lankforst eens per week de oogst verdelen. En samenwerken met de asielzoekers die wekelijks koken in het parochiegebouw.

Nu eerst de teeltbedden aanleggen en de grond verbeteren. De enthousiastelingen willen dit in de permacultuur stijl doen: lasagne maken met karton, groenafval, bladeren, aarde, compost. Ook zijn er plannen om een regenton te plaatsen en de paden met houtsnippers aan te leggen. Het is een locatie van ongeveer 25×5 meter in de middagzon én aan de straat: goed voor veel praatjes met passanten.

Kijk op de website van de buurtmoestuin voor informatie over de vorderingen en activiteiten.
Kijk op Mijnwijkplan om het initiatief te steunen, hoe meer steun hoe meer kans op een bijdrage door de gemeente.

Foto’s gemaakt op 31 oktober 2020, de eerste werkdag op de tuin.