Wie zijn wij?

Eetbaar Nijmegen is begonnen in 2010 als werkgroep “eetbare tuinen” van Transition Town Nijmegen. Drijvende kracht tot oktober 2020 was Karla Mulder en afhankelijk van de activiteit haakten meer mensen aan. Zo organiseerden we activiteiten voor de publieksdagen stadslandbouw Nijmegen, Reclaim the Seeds Nijmegen, voor de Green Capital Challenge Voeding.
In 2015 kregen we subsidie van de gemeente om 10 voortuinen eetbaar te maken. Dat was de reden voor een aparte website: eetbaarnijmegen.nl/permablitz. Inmiddels staan hier 37 tuinen op, met allemaal een verhaal en foto’s van begin- en eindsituatie.
Eetbaar Nijmegen zit ook op Facebook en Twitter.

Onder andere de volgende personen werk(t)en mee: Greet Goverde, Carin Hereijgers, Elly Janssen, Jeanine van Kollenburg en Romilda van der Wal. Ook deden studenten wel eens stage bij Karla.
Karla is verhuisd uit Nijmegen maar nog steeds achter de schermen betrokken. Arianne Doeleman is nu ‘de ogen en oren in het veld’.
De belangstelling voor stadslandbouw groeit en we zijn op zoek naar versterking!
We zoeken concreet 1 of 2 mensen die Fietsen voor mijn eten Nijmegen e.o. gaan invullen.
Ook zoeken we 1 of 2 mensen die soms een nieuwsberichtje schrijven, bijv. een interview met een teler of tips over zelf groente verbouwen.

Wil je ook meehelpen aan het levendig houden van Eetbaar Nijmegen? Van harte welkom, stuur gauw een berichtje!