Wat een opbrengst heeft de palmkool, enorm! Wist je dat je ook de uitschieters kan eten? De bloempjes en jonge blaadjes zijn extra mals.
Ik probeer van een paar planten of ik ze kan laten doorleven, door telkens de stengels met bloemen te verwijderen. Ze worden dan wel snel slap.
Thuisgekomen doe ik mijn oogst direct in een bak water en verwijder de stengels, ik was blad en bloempjes en doe ze in de slacentrifuge en vervolgens in en bakje in de koelkast.
Daar blijven ze een paar dagen goed.
Erg lekker om (fijngesneden) te roerbakken met een uitje en op smaak te maken met pesto. Ik fruit de ui dan wel gelijk met wat kruiden die de kool lichter verteerbaar maken, zoals anijszaad en karwijzaad. Geraspte gember kan ook. Kook hem niet te lang, dan wordt de kool moeilijker te verteren. En goed kauwen, dat helpt ook.
Maar linzensoep met palmkool vind ik ook erg lekker.
Foto’s van mijn volkstuin, behalve de een na laatste, die staat te pronken in de voortuin Van 7 februari tot 4 april.
Wil je dat wel eens proeven of in het echt zien? Maak dan snel een afspraak, dan krijg je wat mee..
Karla Mulder
Laatste berichten van Karla Mulder (toon alles)
- Afscheid en terugblik op de website Eetbaar Nijmegen 2011-2020, door Karla Mulder - 31 augustus 2023
- Inspiratie Den Haag - 3 juli 2022
- Andere prioriteiten en een opvolger voor Eetbaar Nijmegen - 22 september 2020