De hele maand oktober kan je veganistisch eten in wel 64 horeca zaken! Deze zaken bieden tenminste 2 lekkere vegan gerechten.

Dit is het resultaat van de Duurzame Horeca Challenge, die begon op maandag 1 oktober.  www.bit.do/vegan-maps
Green Capital Challenges organiseert deze Duurzame Horeca Challenge in samenwerking met de Vegan Challenge van de NVV (Nederlandse Vereniging voor Veganisme) en Vegetarische Donderdag Nijmegen. PDF bekijken

Flyer & plattegrond Duurzame Horeca Challenge Nijmegen

https://veganwiki.nl/a/Eiwitten

Op deze site vind je een handige tabel met per plantaardig product hoeveel gram eiwit het bevat per 100 gram product.

Gekopieerd (5/10/2018) uit deze wiki:

Hoeveel eiwit heb ik nodig?

Veganisten hebben iets meer eiwit nodig dan alleseters, omdat plantaardige eiwitten wat minder efficiënt worden opgenomen door het lichaam. Het is aan te raden om ten minste 10% van je calorieën uit eiwitten te halen, ofwel ten minste 1 gram eiwit per kilo gezond lichaamsgewicht (overgewicht telt niet mee).

Als je voldoende eet en bij iedere maaltijd eiwitrijke producten gebruikt (zie tabel), is het heel makkelijk om deze richtlijn te halen. Het is verstandig om daarbij minstens twee porties lysinerijke producten zoals peulvruchten, tofu, tempeh, seitan of pinda’s te eten, zodat je zeker weet dat je voldoende van het aminozuur lysine binnenkrijgt.

Eiwitrijke producten

  • Peulvruchten (zoals soja)
  • Granen en pseudogranen (zoals tarwe, haver, rijst, gierst, quinoa en boekweit)
  • Vleesvervangers (zoals tofu, tempeh, sojaburgers en lupinestukjes)
  • Plantaardige varianten op melk en yoghurt. Let op: alleen producten op basis van soja en lupine zijn eiwitrijk. Amandelmelk, rijstmelk, kokosyoghurt etc. bevatten nauwelijks eiwit.
  • Sommige groenten

 

Translate »
Share This