Grootstal, Celsiusstraat: verwilderd terrein

Laatste nieuws: er zijn bouwplannen. Er is al een procedure gestart om het bestemmingsplan te wijzigen, buurtbewoners protesteren!


Aan het begin van de Celsiusstraat in Grootstal ligt al minstens 14 jaar een terrein braak. Er zou een school op komen, maar die is iets naar achteren geplaatst.

Dit terrein zou zich goed kunnen lenen voor een gemeenschappelijke buurtmoestuin. Woont u  in de buurt en lijkt het u wat?

De eerstvolgende stap is: informeer bij de wijkbeheerder van deze wijk en vraag na of het terrein hiervoor gebruikt mag worden.
http://www2.nijmegen.nl/wonen/Wijken/wie/Wijkbeheerders

In het bestemmingsplan op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/ (2e tabblad: bestemmingsplannen, kies provincie, plaats, straat en dan op het i-icoontje voor meer informatie) staat dat de bestemming groen en natuur is.

Verwijs eventueel naar het gesprek dat we op 20 december met Jan van er Meer hadden (verslag)

Lees ook het draaiboek buurtmoestuinen. Dat geldt weliswaar voor de gemeente Tilburg, maar daar kunnen wij ook veel van leren. In Nijmegen is nog weinig ervaring met buurtmoestuinen. Het mooiste is het natuurlijk als de hele buurt er aan mee wil werken,  maar ook als het maar een kleine groep is, of misschien zelfs maar één persoon zou het een kans moeten krijgen. Onze gemeente (Joanneke Satink) heeft daar al een concept contract voor gemaakt.

Hulp nodig? We denken graag mee, stuur een mail naar bericht@eetbaarnijmegen.nl