Herenboerderij Nijmegen

Een groep van 7 kartrekkers is bezig een herenboerderij te starten in Nijmegen. Zij willen samen met jou duurzaam voedsel produceren. Hiertoe hebben ze al een coöperatie opgericht.

Wat houdt het in, een herenboerderij?

Een herenboerderij bestaat uit maximaal 200 huishoudens die elk eenmalig 2.000 euro inleggen. Het totaalbedrag vormt het startkapitaal van de herenboerderij en wordt gebruikt voor zaken als grondwerk, bodemverbetering, hekwerk, materieel etc.
Daarnaast betaal je per week voor je groenten, aardappelen, fruit, eieren en vlees. Ga uit van ongeveer 10 euro per persoon per week als richtbedrag. Kies je voor vegetarisch dan betaal je iets minder. Met dit abonnementsgeld wordt het salaris van de boer betaald, het zaaigoed, voedsel voor de dieren etc. Een herenboerderij maakt geen gebruik van landbouwsubsidies. Zo creëren de leden van Herenboeren Nijmegen een gezond, eerlijk en toekomstbestendig voedselsysteem.
Herenboeren Nijmegen zoekt mensen die zich bij de coöperatie willen aansluiten om samen duurzaam voedsel te produceren.
De locatie van de boerderij is nog niet bekend, dat wordt de volgende stap in het proces.
Geïnspireerd en geïnteresseerd? Vul het contactformulier op de website in of stuur een mail, dan houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer weten: geef je op voor het webinar op dinsdag 16 juni van 20-21.30.

NB: het is geen zelfoogsttuin, maar je mag wel meewerken.
Zie deze filmpjes, voor een indruk

Flyer

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.