De Dassenhof

                 

Zo was het in het najaar van 2017: de eerste boom werd geplant op ‘De Dassenhof’, aan de Hatertseweg Malden…. en kijk daar eens: de foto rechts is voorjaar 2021 genomen, 3,5 jaar later. Fruitbomen, een wilgenhut, een vijver, een heg rondom het hele terrein , en veel bomen en struiken die wat langer nodig hebben om te groeien en vrucht te dragen dan deze laagstam fruitboompjes.

Inmiddels is het 2022. De fruitboompjes zijn nu groot, maar er kwam vorig jaar nog niet veel fruit aan. Dat zal elk jaar toenemen.  Waarschijnlijk gaan we in 2023 open als zelfpluktuin voor fruit en bloemen, een of twee dagen/middagen per week. We houden je op de hoogte via berichten  hieronder.

Voedselbos De Dassenhof ligt tussen de Hatertseweg Malden en het Maas-Waalkanaal, dus rechts als je van Nijmegen komt, zo’n 100 meter voorbij het gemeentebord ‘Malden’. Dan zie je het bord van De Dassenhof wel op het hek.

Beheerder is Thijs Goverde. Thijs is er meestal op de donderdagochtend, verder op wisselende tijden. Neem evt. contact op via info@thijsgoverde.nl als je meer wil weten.  Op het bord vind je ook de q.r. code van de fietstocht rondom Nijmegen die de ‘Herenboeren’ hebben uitgezet. Als je die scant hoor je Thijs vertellen over het voedselbos.

En waarom ‘Dassenhof’? Er loopt ‘s nachts een das over het landje. Hij/zij spolt soms hier en daar wat om, eet wat, poept een keertje en trekt dan weer verder naar zijn/haar burcht in een bosje verderop langs het kanaal. Dassen houden van fruit dus in de toekomst zal hij wel langer rondsnuffelen.

Op de foto rechtsonder vertelt Thijs op  de open dag van 8 mei 2022 in de wilgenhut een verhaal over de schurk ‘boterbloem’, een van de verhalen uit het boek ‘Supergroen’. Zie het bericht hieronder. (Dank Pauline van Marle voor de foto’s)

Linksonder de Dassenhof vanuit de lucht gezien, voor we begonnen: het kale stuk in de vorm van een 8, een eindje van de weg af.

Zie ook de website www.stadslandbouwkopvanmalden.nl  over alle 8 telers in dit stukje groen tussen Nijmegen en Malden.

DAnk Pauline van Marle voor sommige foto’s

         


Berichten vanaf De Dassenhof

 

Share This