De Dassenhof

                 

Zo was het in het najaar van 2017: de eerste boom werd geplant op ‘De Dassenhof’, aan de Hatertseweg Malden…. en kijk nu eens: de foto rechts is voorjaar 2021 genomen, 3,5 jaar later. Fruitbomen, een wilgenhut, een vijver, een heg rondom het hele terrein , en veel bomen en struiken die wat langer nodig hebben om te groeien en vrucht te dragen dan deze laagstam fruitboompjes.

De fruitboompjes zijn nu groot, maar er kwam nog niet veel fruit aan dit jaar. Dat zal elk jaar toenemen. We hebben al wel wat asperges en rabarber verkocht via Het Grootstalletje (de vroegere kersenkraam aan de Grootstalselaan). Waarschijnlijk gaan we in 2023 open als zelfpluktuin voor fruit en bloemen, een of twee dagen/middagen per week. We houden je op de hoogte via berichten  hieronder.

Voedselbos De Dassenhof ligt tussen de Hatertseweg Malden en het Maas-Waalkanaal, dus rechts als je van Nijmegen komt, zo’n 100 meter voorbij het gemeentebord ‘Malden’. Dan zie je het bord van De Dassenhof wel op het hek.

Beheerder is Thijs Goverde. Thijs is er meestal op de donderdagochtend, verder op wisselende tijden. Neem evt. contact op via info@thijsgoverde.nl als je meer wil weten.  Op het bord vind je ook de q.r. code van de fietstocht rondom Nijmegen die de ‘Herenboeren’ hebben uitgezet. Als je die scant hoor je Thijs vertellen over het voedselbos.

En waarom ‘Dassenhof’? Er loopt ‘s nachts een das over het landje. Hij/zij spolt soms hier en daar wat om, eet wat, poept een keertje en trekt dan weer verder naar zijn/haar burcht in een bosje verderop langs het kanaal. Dassen houden van fruit dus in de toekomst zal hij wel langer rondsnuffelen.

Op de foto rechtsonder (uit 2018) staan de vijver en op de achtergrond de wilgenhut. In die wilgenhut vertelde Thijs op de open dag , 3 otober 2021   2 ‘verhalen uit het voedselbos’ . In het voorjaar verschijnt een boek met die titel.

Op de open dag waren ook de andere voedselbossen/zelfoogsttuinen etc. open in ‘De Kop Van Malden’. Zie de website www.stadslandbouwkopvanmalden.nl , en het bericht hieronder.

         


Berichten vanaf De Dassenhof

 

Share This