De Dassenhof, voedselbos

                 

Zo was het in het najaar van 2017: de eerste boom werd geplant op ‘De Dassenhof’, aan de Hatertseweg Malden…. en kijk nu eens: de foto rechts is voorjaar 2021 genomen, 3,5 jaar later. Fruitbomen, een wilgenhut, een vijver, een heg rondom het hele terrein , en veel bomen en struiken die wat langer nodig hebben om te groeien en vrucht te dragen dan deze laagstam fruitboompjes.

De fruitboompjes zijn nu groot. Kun je deze zomer fruit en bloemen komen plukken? Het voorjaar was koud, en sommige boompjes hebben geleden onder die week met strenge vorst, sommige zijn nog klein…. Nee, er is nog niet  genoeg fruit. We hebben al wel wat asperges en rabarber verkocht via Het Grootstalletje (de vroegere kersenkraam aan de Grootstalselaan). We houden je op de hoogte via berichten  hieronder.

Voedselbos De Dassenhof ligt tussen de Hatertseweg Malden en het Maas-Waalkanaal, dus rechts als je van Nijmegen komt, zo’n 100 meter voorbij het gemeentebord ‘Malden’. Tegenover Hatertseweg 24 Malden, schuin tegenover de witte poort van landhuis ‘de Elshof ‘. Het voedselbos ligt een eindje van de weg af achter een groen hek en begint zo’n 50 m. van de weg af.
Beheerder is Thijs Goverde. Thijs is er meestal op de donderdagochtend, verder op wisselende tijden. Neem evt. contact op via info@thijsgoverde.nl als je meer wil weten.

En waarom ‘Dassenhof’? Er loopt ‘s nachts een das over het landje. Hij/zij spolt soms hier en daar wat om, eet wat, poept een keertje en trekt dan weer verder naar zijn/haar burcht in een bosje verderop langs het kanaal. Op de foto rechtsonder (uit 2018) staan de vijver en op de achtergrond de wilgenhut. Die zien er nu heel anders uit – kom maar eens kijken op de open dag, 3 oktober 2021.  (Meer info op www.stadslandbouwkopvanmalden.nl   

         


Berichten vanaf De Dassenhof

 

Share This