Doornik Natuurakkers

Een stichting die de biologisch-dynamische teelt van bijzondere graangewassen combineert met de bescherming van akkervogels.
In het tv programma Binnenstebuiten was Louis te zien met het oude ambacht heggenleggen, klik hier om terug te kijken.

Louis en Ineke organiseren inspirerende graanwandelingen in juni en juli op woensdagavond.

Website: www.doorniknatuurakkers.nl

In juni, juli staan de graanvelden op landgoed Doornik (tegen Lent aan) prachtig in bloei. Elke woensdagavond zijn er dan excursies tot het graan geoogst wordt, eind juli/begin augustus. Zie de website van Doornik Natuurakkers en van Happy walking in the grain. Op de laatste vind je ook een impressie van de afgelopen wandelingen.

Je kunt hier ook zelf rondlopen, het blijft een bijzonder natuur/voedselgebied, ook al is het graan van het land af.
Waar? Start bij het Natuurleslokaal, midden op het terrein, aan de kant van de Waaldijk. Er staat een pomp met fris water.
Hoe daar te komen? Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Fiets voorbij de Sprok over de dijk, laat huize Doornik links liggen en dan verderop zie je het leslokaal. Het is te herkennen aan een stalen geraamte van een soort schuur. Als je dit ziet, kun je iets verderop de dijk af fietsen. Zie de 2 rode pijlen op de kaart hieronder; er zijn twee manieren om er te komen.

NB: ook leuk voor kinderen! Het is ook een idee om een wandeling over de Doornikse Natuurakkers te combineren met een bezoek aan de Witte Molen waar dit graan gemalen wordt, en aan de Knollentuin waar het ermee gebakken brood verkocht wordt. 
Of wat dacht je van een broodbakworkshop waarbij je bakt met het Doornikse meel? Ineke Berentschot leert het je in kleine groep. Ook kun je leren broodbakken bij Streekbakker Jorrit.

De laatste 10 berichten