Het Heerlijke Land

Het Heerlijke Land is een zelfoogsttuin op Landgoed Grootstal ten zuiden van Nijmegen. Met een oogstaandeel oogst je van mei tot en met november wekelijks zelf je verse groenten en geniet je volop van het buitenleven. Ontdek, samen met je kinderen, hoe bekende en minder bekende groenten groeien. Ervaar de ruimte, de rust en de schoonheid van de natuur. In de luwte van het landgoed lijkt de stad mijlenver weg.

Onderwijl ondersteun je ook kleinschalige, duurzame landbouw bij jou in de buurt. De groente wordt op natuurlijke wijze geteeld, zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen maar mét aandacht voor de mens, het land en de omgeving.

En, het hoeft niet, maar als je het leuk vindt, kun je vrijwillig en vrijblijvend meewerken op de tuin.

Het heerlijke land werkt volgens het CSA-model. CSA staat voor Community Supported Agriculture (door de gemeenschap ondersteunde landbouw). Door een oogstaandeel te kopen, kun je van juni t/m november wekelijks je eigen kakelverse groenten direct van het land oogsten, genieten van de tuin en het omliggende landschap, andere aandeelhouders ontmoeten. Door de ketens tussen bodem en bord te verkleinen draag je bovendien rechtstreeks bij aan de verduurzaming van de landbouw in je eigen buurt. Optimale synergie dus, tussen stad en land!

hetheerlijkeland.nl

Laatste nieuws berichten: