Stadskruidentuin Nijmegen

De tuin aan de Javastraat is opgezet door Maartje Gruter. zij heeft de opleiding Kruidengeneeskunde afgerond en is werkzaam als docent en studieleider op de Kraaybeekckerhof bij de opleidingen ‘De Wereld van Kruiden’ en ‘Natuurvoedingsdeskundige’. Ze is al jaren bezig met het verbouwen van groenten, planten en kruiden. Daarnaast is zij dramadocent en beeldend theatermaker. De passie voor planten en bloemen heeft van kinds af aan een belangrijke plek in haar leven gehad.

Overgenomen uit haar website:
Het gebruik van kruiden is al zo oud als de beschaving. Ondanks dat veel geneeskracht van planten vervangen is door synthetische geneesmiddelen, is de populariteit voor kruiden gebleven en zelfs toegenomen. Dat is niet vreemd want in deze snelle en vaak stressvolle tijd verlangen mensen naar natuurlijke producten en leefwijze.
Kruiden kunnen je leven verrijken. De geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassingen van de geneeskracht ondersteunen je leven. Genoeg redenen om eens een kijkje te nemen in de Stadskruidentuin en je te laten verrassen.
Bezoek de tuin, volg een workshop of uitgebreide opleiding. Ook kun je een lezing of kinderfeestje of eduatief project aanvragen.

Zie voor alle informatie: stadskruidentuinnijmegen.nl