Samen eten

Eet mee aan een buurttafel waar duurzame voeding centraal staat. Of spreek eens met andere moestuiniers af om samen een maaltijd te bereiden met groentes uit eigen tuin: recepten ter inspiratie! Zie ook de vega(n) afhaaladressen en catering.

Van Tuin tot Bord buurttafels

Buurttafel van Tuin Tot Bord: groentes geteeld door buurtbewoners, in de moestuin achter het buurthuis, bereid door andere buurtbewoners. In meerdere wijken in Nijmegen: Lindenholt (de Broederij), Grootstal (De Schakel) en Nijmegen-midden (‘t Hert). In de zomermaanden gaat in de Goffert ook de Klokketoren open.

Stichting Eet Mee
Nieuwe mensen leren kennen door samen te eten. Een Utrechts initiatief maar nu ook in Nijmegen waar Pepijn Wessels communitymanager Eet Mee is. Kijk op eetmee.nl
Huiskamermaaltijden Viva las Vegan
Eerlijk en vegan eten. Een keer per maand op donderdag bij Zeyna aan de Waldeck Pyrmontsingel. “Let us change the world one bite at a time. ”
Huiskamerrestaurant aan tafel
Aandacht voor elkaar en lekker gezond eten. Buurt restaurantje van Angela vd Mast in de Aldenhof, afhalen op woensdag en vrijdag.
Met elkaar vegetarisch uit eten op Vegetarische Donderdag
Elke laatste donderdag van de maand kun je mee eten bij een restaurant dat voldoet aan de vuistregel, dat een derde deel van de gerechten vegetarisch moet zijn plus minimaal 2 vegan. Donderdag veggiedag.
Vegetarisch biologische catering en afhaal
De RodeComCommer verzorgt vegetarische catering in Nijmegen vanuit een rode brandweerwagen. De biologische producten komen zo veel mogelijk uit de regio.
Dabba dinner
Dabba Dinner maakt vegetarisch eten op een gezonde en duurzame manier. De afwisselende menu’s worden geleverd in herbruikbare dabba’s: roestvrijstalen herbruikbare verpakkingen die al meer dan 100 jaar gebruikt worden in Zuid-Azië. Momenteel zijn ze op zoek naar een nieuwe locatie dus even uit de running.
Andere vega(n) afhaaladressen
Op Facebook thuisbezorgd Nijmegen zijn diverse andere vega afhaal adressen te vinden.

 

De laatste berichten

Eetcafé Buur in Brakkenstein

https://www.buurbrakkenstein.nl/Eetcafé BUUR staat voor lekker eten, drinken en ontmoeten. Lunchen, borrelen en een hapje eten. Onze producten zijn afkomstig van lokale leveranciers, deels biologisch en waar mogelijk maken wij gebruik van…