Oogstgenotentuin

Oogstgenotentuin

Oogstgenoten nemen voor een vast bedrag per jaar per jaar deel aan de moestuin. Men kan dan een heel oogstjaar lang zelf groente oogsten. Het seizoen loopt meestal van april tot november, met soms een ruime uitloop van wintergroenten.

Je kunt zelf-oogster worden bij twee oogstgenoten-tuinen aan de randen van Nijmegen:

Kaart wordt geladen...

Je kan ook lid worden van co-bomen ; dan wordt je oogstgenoot van fruitbomen in Lent.
Wist je dat mais vers het lekkerst is? Eigenlijk moet je je pan water al opzetten als je gaat oogsten en hem dan direct koken. In 2 uur tijd schijnt de mais de helft van zijn suikergehalte te verliezen (uit bio budget)

De laatste 10 berichten

Eet Meerbosch: vernieuwde oogstgenotentuin vanaf 1-1-2018!

 Eet Meerbosch gaat uit 4 onderdelen bestaan, namelijk: Moestuin Neerbosch 1ha. CSA zelfoogst tuinderij groente en bloemen. Dit is een overname van Moestuin Neerbosch en heeft al 170 leden. Voedselbos Neerbosch 1,7 ha. Start aanplant december 2017.Veehouderij...

Lees meer

Cobomen: boomgaarden in Lent

Een stukje uit de Brug, 5 nov. 2014: Op vergeten plekken in de Waalsprong liggen prachtige boomgaarden. Ze werden niet gebruikt en raakten vervallen. En toch geven ze heerlijke vruchten. Stichting Co-bomen heeft begin 2014 een gebruikersovereenkomst met de gemeente...

Lees meer

Eet Meerbosch (voorheen Moestuin Neerbosch)

Moestuin Neerbosch is een tuinderij waar zo’n 200 groenten, kruiden en bloemen op een ecologische manier worden geteeld. De gewassen in Moestuin Neerbosch teel ik voor ú, zodat u alleen maar hoeft te oogsten of te plukken.

Lees meer