Voedselbossen

Een voedselbos bestaat uit meerdere lagen planten: van bomen en struiken tot kruiden, klimmers en paddenstoelen. In een voedselbos worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, wordt niet gezaaid en geen grond bewerkt. In plaats daarvan wordt meegewerkt met de natuur. Een voedselbos is een plek waar veel planten en dieren zich thuis voelen. Maar we kunnen er ook veel voedsel uit oogsten.
Er zijn een paar voedselbossen in en rond Nijmegen. Sommige zijn tijdens excursies te bezoeken. In sommige kan je ook meewerken.

NB: alleen het voedselbos Novio en voedselpark Beek en ook de voedselbossen in Park Lingezegen zijn vrij te bezoeken. Hier mag je plukken om te proeven. Park Lingezegen juicht initiatieven toe waarbij andere vormen van landbouw en natuur hand in hand gaan. De voedselbossen worden aangelegd en beheerd door organisaties/vrijwilligers en ondernemers in Park Lingezegen.

Hieronder de voedselbossen die we bezochten in juni 2018

Ook te bekijken op Google Maps

Ga eens mee op excursie door een voedselbos. Dat wordt niet alleen kijken maar ook ruiken en proeven! Ook leuk voor kinderen.
Houd bovengenoemde websites zelf in de gaten; als wij tijdig op de hoogte zijn, vind je de excursies ook op de agenda en vanzelf komen ze dan ook in onze nieuwsbrief terecht.

Voedselbossen
Leuk filmpje van Binnenste Buiten: Chefkok Leon Mazairac loopt door het Voedselbos Ketelbroek en “kookt” ter plekke met ingrediënten uit het Voedselbos.

Voorbij:

2019

Samenwerkdag Dassenhof
De Dassenhof
Thijs Goverde

2018

Excursie Voedselbos Ketelbroek (nederlands)
voedselbos Ketelbroek
Eetbaar Nijmegen
Excursie Voedselbos Ketelbroek (engels)
voedselbos Ketelbroek
Eetbaar Nijmegen
Pluktocht op De Parkse Gaard
De Parkse Gaard
Eetbaar Nijmegen
Excursie voedselbos CiderGaard
CiderGaard
Eetbaar Nijmegen
Excursie voedselbos Ecovredegaard
EcoVredeGaard
Eetbaar Nijmegen
Excursie Voedselbos De Parkse Gaard
De Parkse Gaard
Eetbaar Nijmegen
Excursie voedselbos Santackergaard
Santackergaard
Eetbaar Nijmegen
Excursie Voedselbos Novio
Voedselbos Novio
Eetbaar Nijmegen
Excursie Voedselbos Ketelbroek
voedselbos Ketelbroek
Eetbaar Nijmegen
1 2

De laatste 12 berichten over voedselbossen zowel particulier als privé

Fruitteelt versus voedselbos

Bekijk de video van de lezing van Wouter van Eck gemaakt tijdens het symposium ‘Fruitteelt vs. Voedselbos’ op 5 mei 2018. Er vond toen een dialoog plaats tussen professionele fruittelers en moderne voedselboswachters.

Lees meer

Voedselbossen in Brabant

De Brabantse Milieufederatie heeft zich ten doel gesteld om in de komende vijf jaar zeventig hectare voedselbos te helpen aanleggen in Brabant!http://www.brabantsemilieufederatie.nl/voedselbossen/

Lees meer

Opening Voedselbos EcoVredeGaard

Door EcoVrede: 2 oktober 2016 hadden wij een bijzondere opening van ons Voedselbos de EcoVredeGaard. De EcoVredeGaard is gelegen in Park Lingezegen onder de rook van het dorpje Elst tegen Golfbaan Welderen aan. Op de dag zelf was er veel media-aandacht. De...

Lees meer

Voedselpark Beek

In Beek start najaar 2013 een voedselbos, onder leiding van Wouter van Eck. Op 30 november kan je hier aan meewerken, zie: https://eetbaarnijmegen.nl/events/voedselpark-beek/ Aan de Fazantstraat. Zie...

Lees meer

Eet Meerbosch (voorheen Moestuin Neerbosch)

Moestuin Neerbosch is een tuinderij waar zo’n 200 groenten, kruiden en bloemen op een ecologische manier worden geteeld. De gewassen in Moestuin Neerbosch teel ik voor ú, zodat u alleen maar hoeft te oogsten of te plukken.

Lees meer
Translate »
Share This