Voedselbossen

Een voedselbos bestaat uit meerdere lagen planten: van bomen en struiken tot kruiden, klimmers en paddenstoelen. In een voedselbos worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt, wordt niet gezaaid en geen grond bewerkt. In plaats daarvan wordt meegewerkt met de natuur. Een voedselbos is een plek waar veel planten en dieren zich thuis voelen. Maar we kunnen er ook veel voedsel uit oogsten.
Er zijn een paar voedselbossen in en rond Nijmegen. Sommige zijn tijdens excursies te bezoeken. In sommige kan je ook meewerken.

NB: alleen het voedselbos Novio en voedselpark Beek en ook de voedselbossen in Park Lingezegen zijn vrij te bezoeken. Hier mag je plukken om te proeven. Park Lingezegen juicht initiatieven toe waarbij andere vormen van landbouw en natuur hand in hand gaan. De voedselbossen worden aangelegd en beheerd door organisaties/vrijwilligers en ondernemers in Park Lingezegen.

Hieronder de voedselbossen die we bezochten in juni 2018

Ook te bekijken op Google Maps

Ga eens mee op excursie door een voedselbos. Dat wordt niet alleen kijken maar ook ruiken en proeven! Ook leuk voor kinderen.
Houd bovengenoemde websites zelf in de gaten; als wij tijdig op de hoogte zijn, vind je de excursies ook op de agenda en vanzelf komen ze dan ook in onze nieuwsbrief terecht.


Leuk filmpje van Binnenste Buiten: Chefkok Leon Mazairac loopt door het Voedselbos Ketelbroek en “kookt” ter plekke met ingrediënten uit het Voedselbos.

Voorbij:

zaterdag, 15 jun: 15:30 -17:30
zaterdag, 15 jun: 13:00 -15:00
1 2 3

De laatste 12 berichten over voedselbossen zowel particulier als privé

Fruitteelt versus voedselbos

Bekijk de video van de lezing van Wouter van Eck gemaakt tijdens het symposium ‘Fruitteelt vs. Voedselbos’ op 5 mei 2018. Er vond toen een dialoog plaats tussen professionele fruittelers en moderne voedselboswachters.

Share This