Volkstuinen


Bekijk de kaart apart in een nieuw venster

Hatert, Vossenhof 55 Stevensgaardenhttp://www.atvstevensgaarden.nl/ 120 tuinen, zandgrond.
De wachtlijst bedraagt 12 mensen (medio 2018). De vereniging stelt: Wij vinden dat een maximale lengte. Snelle doorstroom kunnen wij natuurlijk nooit garanderen.
Hees, Aan de Bredestraat in Park West.  ‘t Achterveld. 39 tuinen. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege te lange wachtlijst. Beleid: evenveel mannen als vrouwen. Contactpersoon: Hilda Maters, bestuurachterveld@outlook.com. Zie ook dit artikel
Hunnerberg De Kopse Hof. Aan de Kopseweg. 12 tuinen.
Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
Bij de Graafseweg en de Rozenstraat. De Rozentuin. 36 tuinen.  Voor informatie Peter Verhoef, voorzitter
P_verhoef@planet.nl
Lent, Doorniks Hof, naast het openlucht klaslokaal De Lentse Aarde
https://www.delentseaarde.nl/
moestuinlent@gmail.com
Lindenholt, Smallesteeg 2 De Smalle Steeghttp://www.volkstuinendesmallesteeg.nl/, 120 tuinen, kleigrond
Nijmegen-Midden, Verlengde Groenestraat De Pagode. 26 tuinen. Lange wachtlijst. Voor informatie de heer A.J. van der Veen tel. 024-3231100. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
Oud West: Scholeksterstraat De Schoffel, 10 tuinen
Oosterhout: kruising van de Griftdijk met de Stationsstraat in Oosterhout, tegenover het Total-tankstation. De Pompoen, tuinen https://www.facebook.com/moestuinpompoen/.
Heeft zicht op een nieuwe permanente plek in park Waaijenstein. Er is inmiddels een wachtlijst.
depompoen@gmail.com
Beuningen Van Heemstra Van Heemstra, Beuningen (nov. 2019 wachtlijst van 31 personen, wachttijd 2 a 3 jaar)
Wijchen Zesweg http://www.zesweg.nl/

De meeste complexen hebben wachtlijsten. In Hatert en Lindenholt zijn deze vrij kort. Dat geldt mogelijk ook voor Wijchen. De gemeente Nijmegen (dus excl de laatste 2) beschikt hiermee over 330 tuintjes op een oppervlakte van 76000 m2 op 7 complexen (stond ooit op de gemeente site, maar die pagina is inmiddels verdwenen, helaas)

De Pompoen

gestart in 2014, tegenover het Total tankstation aan de Griftdijk aan de noordkant van Oosterhout.
Tuintjes zijn 25 of 50 m² groot. Contributie is ongeveer 35 euro per jaar (hangt van de plannen af) voor 50m² en de helft voor 25m². Daarnaast  betaal je eenmalig 30 euro inschrijfgeld.  
We hebben zicht op een nieuwe permanente plek in een nieuw plan, park Waaijenstein, dat naast onze bestaande wijk wordt gerealiseerd. De moestuin komt dan vlakbij de dijk te liggen en dicht bij het landgoed.
Er zijn nog tuintjes beschikbaar.

Stichting Gast

Uit de website: Gast heeft de beschikking over een volkstuin met boomgaard van circa 1 hectare groot. Cliënten en andere vluchtelingen wordt gevraagd mee te werken in de tuin. De afgelopen…

De Lentse Aarde

Moestuinvereniging De Lentse Aarde is in april 2013 opgericht en heeft als doel het mogelijk maken van biologisch moestuinieren voor bewoners uit Lent. Vanaf 1 maart 2014 heeft de vereniging…

Share This