Volkstuinen


Bekijk de kaart in een nieuw venster

In en om Nijmegen liggen diverse buurttuinen en volkstuinen. Eetbaar Nijmegen biedt alleen een overzicht; neem contact op met de betreffende volkstuin voor meer informatie.
Let wel: vrijwel alle volkstuinen hebben een wachtlijst.

Hatert, Vossenhof 55 Stevensgaarden. atvstevensgaarden.nl 120 tuinen.
Maart 2022: Op dit moment hebben wij zeer lange wachtlijst voor de tuinen, u kunt zich pas begin 2023 weer inschrijven op de wachtlijst. Houd er rekening mee dat u dan toch meer dan 2 jaar op een geschikte tuin moet wachten. Voor de inschrijving betaalt u eenmalig 12,50 euro. Wanneer de wachtlijst te groot wordt dan sluiten wij deze en is er geen inschrijving meer mogelijk.
Hees, Bredestraat in Park West ‘t Achterveld. 39 tuinen. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege te lange wachtlijst. Beleid: evenveel mannen als vrouwen. Contactpersoon: Hilda Maters, bestuurachterveld@outlook.com. Zie ook dit artikel
Hunnerberg De Kopse Hof. Aan de Kopseweg. 12 tuinen.
Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
Bij de Graafseweg en de Rozenstraat De Rozentuin. 36 tuinen. Geen aanmelding meer mogelijk tot 1 januari 2025 vanwege te lange wachtlijst. Contactpersoon Rachid Tamrouti: rtamrouti@gmail.com
Lent, Doorniks Hof, naast het openlucht klaslokaal De Lentse Aarde. www.delentseaarde.nl
Juli 2022: op dit moment is het niet mogelijk je als nieuw lid aan te melden. Vanwege overweldigende belangstelling is de wachtlijst helaas gesloten !! Mocht er weer ruimte komen op de wachtlijst dan zullen we dat op de website kenbaar maken.
Lindenholt, Smallesteeg 2 De Smalle Steeg: volkstuinendesmallesteeg.nl, 120 tuinen
aanmelding@volkstuinendesmallesteeg.nl
Nijmegen-Midden, Verlengde Groenestraat De Pagode. 26 tuinen. Voor informatie de heer A.J. van der Veen tel. 024-3231100. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
Oud West: Scholeksterstraat De Schoffel, 10 tuinen
Nijmegen Noord, park Waaijenstein De Pompoen, tuinen facebook.com/moestuinpompoen.
Er is een wachtlijst. depompoen@gmail.com
Beuningen Van Heemstra. Amateurtuindersvereniging Van Heemstra
November 2023: wachtlijst is weer open. Er worden een paar inschrijvingen toegelaten.
Wijchen Zesweg.  zesweg.nl. zesweg@live.nl
Overasselt Nieuw in 2021 en een beetje een vreemde eend in de bijt: de Diervoort verhuurt tuintjes in de kas aan de Kasteelsestraat in Overasselt. Zie hun Facebook pagina.
De gemeente Nijmegen beschikt in totaal over 330 tuintjes op een oppervlakte van 76000 m2 op 7 complexen. De meeste complexen hebben wachtlijsten.
Naast volkstuinen zijn er ook diverse buurtmoestuinen in Nijmegen.

Berichten over volkstuinen: