Kookworkshop: pompoensoep, bonen-notenballetjes, groente-ovenschotel en fruit met yoghurt toe

We waren met ons 4en in deze kookworkshop bij mij thuis. Een bonte verzameling aan groentes:  pompoen, palmkool, wortel, kiemgroentes, paprika, groene peper, paksoi, prei, zoete aardappel, courgette, kastanje champignons, appel, sinaasappel, banaan, peer, witte bessen (diepvries). Ik vulde het aan met al thuis voorgeweekte en gekookte zwarte bonen en 6 soorten granen mix.

J. maakte de pompoen-sinaasappelsoep ongeveer volgens het recept. Het groene pepertje ging er ook nog in, alsook salie en laurier, maar geen koriander, daar houd ik niet zo van. Ook de kiemgroentes gingen er in, op het laatst en naar eigen wens.

D. maakte de bonen-notenballetjes met dit recept als uitgangspunt. Geroosterde zonnebloempitten en pompoenpitten in plaats van hazelnoten, we voegden wat havermout en meel toe om het iets steviger te krijgen. Het werden geen balletjes, maar burgers, en we bakten ze in de koekenpan in plaats van in de oven.

R en ik maakten de ovenschotel, geïnspireerd door dit recept voor bloemkool, palmkool, prei en gruyere kaas. Wij gebruikten: champignons, palmkool, zoete aardappel, halve paksoy. Ik maakte er nog een salade bij van dun geschaafde courgette, rode paprika, en de halve paksoy, geroosterde zonnebloempitjes en pompoenpitten.

Als dessert: peer, banaan, witte bessen en de yoghurt, met nog een beetje soja slagroom.

Erg lekker allemaal. Leuk om samen te proeven en te bedenken wat de soep nou nog mist. Hoe krijg je die balletjes toch wat steviger.  Tip voor wie dit ook eens wil: maximaal 3 soorten groente per persoon. Dit was wel een luxe, maar het was net wat teveel. De knolselderij en koolraap hebben niet meegedaan. Ook het blokje tofu niet.

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.