Land in zicht voor Herenboeren

Het lijkt er van te komen. Herenboeren is serieus in gesprek over het opstarten van een Herenboerderij in Park Lingezegen. Na ruim twee jaar zoeken zou dat betekenen dat er een mooie, bereikbare en goed te ontwikkelen locatie is gevonden.

Uit de nieuwsbrief: “Deze locatie is weliswaar langer fietsen vanaf het Keizer Karelplein dan we in het begin voor ogen hadden, maar na zo’n intensieve en langdurige zoektocht zijn we enorm blij dat we de kans krijgen om, samen met Park Lingezegen, een plan te ontwikkelen. Als het Algemeen Bestuur van Park Lingezegen daar mee akkoord gaat, wordt Herenboeren Lingezegen als nieuwe coöperatie, onze eerste locatie in de regio. Tegelijkertijd blijven we doorzoeken naar andere plekken rond Nijmegen om een tweede of derde Herenboerderij te vestigen.

Met de parkorganisatie van Park Lingezegen gaan we de komende maanden onze samenwerking verder uitwerken. Want de komende maanden zijn er nog veel stappen te zetten. Denk aan pachtconstructies, vergunningen, een verkeersplan, zorgvuldige communicatie met de omwonenden en eigenaren in het park. De Herenboerderij zal in stappen tot stand komen, in een groeimodel net zoals op andere Herenboerderijen het geval is. Wat nieuw is, is dat niet alle activiteiten op één locatie zullen plaatsvinden. We mikken op een kernlocatie voor de fijne groenteteelt en de ontvangst van mensen, gekoppeld aan een locatie die wat verder weg ligt, waar de grove teelt kan plaatsvinden en misschien de koeien kunnen lopen.”

Meer informatie nu nog via de site van Herenboeren Nijmegen: nijmegen.herenboeren.nl