Moestuin Utrecht

Heeft u een terrein op het oog, bij u in de buurt?

Lees het beleid van de gemeente op https://eetbaarnijmegen.nl/nijme/wp-content/uploads/2013/02/Gemeente-Nijmegen-Tips-buurtmoestuin-beginnen-180612-a31.pdf en hier in een folder:

folder buurtmoestuinen

Betreft het gemeentegrond, informeer bij de wijkregisseur van uw wijk of het terrein hiervoor gebruikt mag worden:

Betreft het terrein van iemand anders en wilt u de eigenaar opsporen, zoek dan contact met het kadaster. Zoek hiervoor niet op de website , die is er nog niet voor ingericht (anno 25/11/2013), maar stuur een mail aan: kcc@kadaster.nl, noem hier uw naam, adres, telefoonnummer en stuur het preciese adres mee, en/of stuur een kaartje mee met daarop gearceerd het terrein. Dit kost u € 15,10.

Bekijk eventueel het bestemmingsplan op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/ (2e tabblad: bestemmingsplannen, kies provincie, plaats, straat en dan op het i-icoontje voor meer informatie) staat of de bestemming groen en natuur is.

Informeer u over mogelijke vervuiling van de grond. U kunt dit zelf uitzoeken op: http://www.nijmegen.nl/imap/milieu-atlas.html. Of gebruikt u onze aanwijzingen bij deze site.

Als er sprake is van vervuilde grond, dan kunt u op andere manieren groenten kweken; denk aan vierkante meter bakken of tuinieren op stro (zie de tuintips) Milieucentraal over soorten verontreinigingen. Bekijk ook eens http://natuursuper.nu/ voor hulp bij het plaatsen van mobiele moestuinbakken. Ook handig voor als het om een tijdelijk braakliggend terrein gaat. De bakken zijn te verplaatsen.

Lees hoe juriste Reina Ester de buurtmoestuin aan de Wisenstraat begon op https://eetbaarnijmegen.nl/tapirstraat-nijmegen/  Zij biedt gratis een huishoudelijke reglement en contract met de gemeente aan!

Lees ook het draaiboek buurtmoestuinen. Dat geldt weliswaar voor de gemeente Tilburg, maar daar kunnen wij ook veel van leren. In Nijmegen is nog weinig ervaring met buurtmoestuinen. Het mooiste is het natuurlijk als de hele buurt er aan mee wil werken,  maar ook als het maar een kleine groep is, of misschien zelfs maar één persoon zou het een kans moeten krijgen.

Hulp nodig? We denken graag mee. Zo leerde Eetbaar Grootstal veel van de buurtmoestuin aan de Tapirstraat en leeden de buurtmoestuinen-in-wording van Neerbsoch en Lent van de ervaringen van Eetbaar Grootstal.  Alle betrokkenen vonden het erg leuk om de door hen opgedane kennis en ervaring te delen.

Plaats een bericht op facebook: https://www.facebook.com/groups/eetbaarnijmegen/ of vul het contactformulier in.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht