Uit de site: http://eetmeerbosch.nl/

Eet Meerbosch gaat uit 4 onderdelen bestaan: moestuin Neerbosch, voedselbos Neerbosch, veehouderij Neerbosch, watervoedselbos Neerbosch. 

Moestuin Neerbosch is een tuinderij waar zo’n 200 groenten, kruiden en bloemen op een ecologische manier worden geteeld. Daaronder zijn niet alleen de gangbare groenten, maar ook bijzondere, ‘vergeten’ rassen zoals pastinaak, warmoes of rammenas.

Moestuin Neerbosch werkt volgens een prachtig concept waarvan ú de vruchten kunt plukken. Als u oogstgenoot wordt, neemt u deel aan de moestuin voor een vast bedrag van € 200,- per jaar. Voor dat geld eet u een heel oogstjaar lang heerlijke, gezonde groenten. Het seizoen loopt van april tot november, met een ruime uitloop van wintergroenten. Zie hier alle oogstafspraken. 
Altijd vers en ecologisch verbouwd. Daarbij geniet u wel de lusten, niet de lasten. Want tuinervaring is niet nodig: het werk wordt voor u gedaan.

De gewassen in Moestuin Neerbosch teel ik voor ú, zodat u alleen maar hoeft te oogsten of te plukken. Indien nodig help ik u daarbij. Ik stel het teeltplan op, bewerk de grond, zaai en zorg voor een ecologisch verantwoorde teelt.  Zo kan ik de groei en de kwaliteit van de gewassen nauwkeurig volgen en bewaken.

Nieuws maart 2018: voedselbos Meerbosch is (bijna) volledig aangeplant. 1,7 ha 3000 stuks struiken en bomen. Er volgt nog 1 plantdag waarschijnlijk najaar 2018 en dan hebben we 3500 stuks aangeplant. Ontwerp door Wouter van Eck verschijnt binnenkort digitaal op de website.

 

Translate »
Share This