Was de groente, je kunt de blaadjes en de jonge steeltjes gebruiken. Zijn ze wat ouder en steviger, snijd de steeltjes er dan af. Ook de vruchtjes zijn te hard en vezelig.
Stoof ui en knoflook in boter en voeg de Nieuw-Zeelandse spinazie toe. Roerbak even mee. De groente slinkt niet zo erg als gewone spinazie, maar wel een beetje.
Bron
- Rauw in salade.
- In roerbakgerechten met knoflook, rode peper en oestersaus.
- In een quiche, omelet, stoofschotel of soep.
- In een groene smoothie.
Teelt tips:
- https://makkelijkemoestuin.nl/makkelijke-moestuin-groentes/nieuw-zeelandse-spinazie (De beste tijd om te zaaien is april. Laat de zaden eerst 24 uur voorweken in water. De zaden ontkiemen onder de 18˚C. Hou daar rekening mee want bij warm weer komen ze niet op!)
- http://www.moestuintips.nl/groenten/bladgroenten/nz_spinazie/nz_spinazie.php (doorstaat aan het einde van het seizoen lichte nachtvorst als je er bogen met noppenplastic overheen legt)
- Laat wat planten staan, ze zaaien zichzelf uit.