Kiemkracht 64, Land van mogelijkheden (Malden)

Kiemkracht64, land van mogelijkheden, is een stichting die, aan de rand van Nijmegen, 1,2 hectare weiland omtovert tot een vitaal eetbaar landschap met een zo groot mogelijke diversiteit aan planten en dieren; Hoofdactiviteiten zijn;  het BD telen van eenjarige groenten, kleinfruit, permacultuur en klein voedselbos, aanleg poel en hagen .

Onze missie is gezond en divers voedsel te verbouwen in verbinding met de natuur, waarin we tevens activiteiten organiseren die bijdragen aan het ontwikkelen van bewustzijn en gelinkt zijn aan het land.

Wij zoeken nog vrijwilligers die mee willen werken; wij bieden je een inspirerende omgeving waar je kennis op kan doen in het biologisch dynamisch telen van eenjarige groente, aanleggen van een permacultuur landschap, klein voedselbos en BD bijen houden. Kom je met regelmaat, dan mag je een deel van de oogst meenemen. Naast het tuinwerk zoeken we inspirerende mensen die het leuk vinden vanuit hun expertise activiteiten te ontwikkelen die passen binnen onze visie en doelen.

Interesse? Bellen kan naar Marion 06-46229120 of Anneke 06-44543177 of mail ons: info@kiemkracht64.com. Je kan ons ook volgen via www.kiemkracht64.com, de website in aanleg of facebook/kiemkracht64.

Wil je op de hoogte blijven d.m.v. onze nieuwsbrieven, laat ons dat weten via info@kiemkracht64.com; ...

Meer
Fruitlent

In Lent, Nijmegen-Noord, ligt de privé-tuin met de naam FruitLent. De collectie van FruitLent omvat diverse nieuwe en veelal experimentele fruitgewassen en vruchtgroenten.

Sommige gewassen en rassen verkeren nog in een experimenteel stadium en zijn nog nergens anders in Nederland te zien.

De collectie bevindt zich grotendeels in de buitenlucht en bestaat onder andere uit kiwi’s, kiwibessen, kaki’s, pawpaw’s, pluots, apriums, abrikozen, perziken, pruimen en zoete kersen. Daarnaast is er een hobbykas met bijzonder kleuren tomaten, paprika’s en meloenen.

De woning bij FruitLent is voorzien van vier verschillende vormen van Duurzame Energie: aardwarmte, zonnewarmte, zonnestroom en windenergie.
Zie: http://www.fruitlent.nl

Meer
Voedselbos Ketelbroek

Voedselbos sinds 2009 op 2.4 hectare landbouwgrond in De Horst, Groesbeek

Meer

 

Translate »
Share This