Volkstuinen

 

  
HatertStevensgaardenhttp://www.atvstevensgaarden.nl/ 120 tuinen, zandgrond.
De wachtlijst bedraagt 12 mensen (medio 2018). De vereniging stelt: Wij vinden dat een maximale lengte. Snelle doorstroom kunnen wij natuurlijk nooit garanderen.
Hees ‘t Achterveld. Aan de Bredestraat in Park West. 39 tuinen. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege te lange wachtlijst. Beleid: evenveel mannen als vrouwen. 
HunnerbergDe Kopse Hof. Aan de Kopseweg. 12 tuinen.

Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
Bij de Graafseweg en de Rozenstraat.De Rozentuin. 36 tuinen.  Voor informatie Els Trines, Secretaris Rozentuin elstrines@hotmail.com
Tel 0620826382
LindenholtDe Smalle Steeghttp://www.volkstuinendesmallesteeg.nl/, 120 tuinen, kleigrond
Verlengde GroenestraatDe Pagode. 26 tuinen. Lange wachtlijst. Voor informatie de heer A.J. van der Veen tel. 024-3231100. Geen aanmelding meer mogelijk vanwege lange wachtlijst.
ScholeksterstraatDe Schoffel, 10 tuinen
BeuningenVan Heemstra Van Heemstra, Beuningen
WijchenZesweg http://www.zesweg.nl/

De meeste complexen hebben wachtlijsten. In Hatert en Lindenholt zijn deze vrij kort. Dat geldt ook voor Beuningen en Wijchen. De gemeente Nijmegen (dus excl de laatste 2) beschikt hiermee over 330 tuintjes op een oppervlakte van 76000 m2 op 7 complexen.


Overzicht op website gemeente: http://www.nijmegen.nl/digitalebalie/pdc2.asp?req=toon_product&productid=352 (helaas pagina werkt niet meer)

De laatste 10 berichten

De Pompoen

gestart in 2014, tegenover het Total tankstation aan de Griftdijk aan de noordkant van Oosterhout.
Tuintjes zijn 25 of 50 m² groot. Contributie is ongeveer 35 euro per jaar (hangt van de plannen af) voor 50m² en de helft voor 25m². Daarnaast  betaal je eenmalig 30 euro inschrijfgeld.  
We hebben zicht op een nieuwe permanente plek in een nieuw plan, park Waaijenstein, dat naast onze bestaande wijk wordt gerealiseerd. De moestuin komt dan vlakbij de dijk te liggen en dicht bij het landgoed.
Er zijn nog tuintjes beschikbaar.

Lees meer

Stichting Gast

Uit de website: Gast heeft de beschikking over een volkstuin met boomgaard van circa 1 hectare groot. Cliënten en andere vluchtelingen wordt gevraagd mee te werken in de tuin. De afgelopen jaren hebben we samen al veel bereikt: de omheining is gerepareerd, er is een...

Lees meer

De Lentse Aarde

Moestuinvereniging De Lentse Aarde is in april 2013 opgericht en heeft als doel het mogelijk maken van biologisch moestuinieren voor bewoners uit Lent. Vanaf 1 maart 2014 heeft de vereniging de beschikking over een lap grond aan Smitjesland. Hier kan de vereniging...

Lees meer
Translate »
Share This