Opening Grootstalletje

Op landgoed Grootstal, aan de Grootstalselaan, was al jaren een seizoenswinkel. Een stalletje met groente en fruit, bekend om de smakelijke kersen. Het ging open in mei en sloot in augustus. Nu wordt het herfst en blijven de deuren open.

Initiatiefnemers Jocelyn van Reekum en Martine Melchers vertellen: “Sommige producten zijn bekend, sommige nieuw. Van boeketten van Ceciel en groenten van Bodemzicht tot geitenkaas uit Groesbeek en gefermenteerde groenten uit de honig-fabriek. We hebben van alles en voor ieder wat wils. Zo gaan we samen de voedseltransitie in. Waarin je eten niet meer van onbekende voedselproducenten afkomstig is, maar van de boer om de hoek. Lekker groen, lokaal en circulair dus!”

Kien van Hövell van landgoed Grootstal en Rob Cozzi van Slow Food zijn samenwerkingspartners en hielpen bij de opzet van de winkel met biologische/duurzame producten. Rob bood de nieuwe winkelbazen van Het Grootstalletje de vlag van Slow Food aan, zie foto. Zondag 20 september was de nazomerse feestelijke opening.

Zie voor openingstijden facebook.com/grootstalletje. Het adres is St Jacobsweg 15a (afslag vanaf de Grootstalselaan), precies tussen stad en platteland in.