Permablitz acties eetbare voortuin

 
11. Aldenhof, tuin op het noorden

Het zou een kleine permablitz-actie worden op een strook naast de parkeerplaats aan de noordkant. Maar de eigenares ging zelf aan de slag, een permablitz was niet meer nodig

12. Hengstdal, tuin op het noorden

Voortuin op het noorden met zelfgemaakte etagebakken voor allerlei bladgewassen. Daarnaast fruit: Japanse wijnbes, vlier en zwarte bes.

7. Nijmegen-Lent: tuin op het noorden

Graven voor vijvertje (speciekuip), 2 kruidenspiralen, houtsnipperpaadjes aanleggen, beplanten

10. Heseveld, voortuin op NO

12 mei 2016: een haag van bessenstruiken aan de rand; in het midden moestuin; paadjes van houtsnippers

9: Goffert: tuin op het zuidwesten

8 april 2016: beetje onkruid verwijderen, houtsnipperpaadjes aanleggen, 5 moestuinbakken vullen en beplanten, fruitstruiken en bomen planten

8. ’t Acker (Lindenholt), voortuin op het zuiden

20 mei 2016: een engels schapenhek geplaatst aan 3 kanten; onkruid gewied in voortuin. Lia had al veel van de andere geadviseerde klussen gedaan: houtsnippers als pad in de moestuin; berberis verwijderd.

6. Nijmegen-Noord: Oosterhout, tuin op noordwesten

11 mei 2016: het perk tussen de betonpaaltjes geschikt gemaakt voor moestuin: planten eruit, grit en antiworteldoek eruit, stoeptegels er in als stapsteen, compost en opgekweekte plantjes erin gezet. Ook palen er in, waartussen net tegen katten wordt gezet, dit is tevens klimrek voor klimmende planten

5. Hees (tuin op Noordwesten)

8 april 2016: aarde teruggeschept die nog op het garagepad lag (ivm verwijderen bamboe); nog her en der stukjes bamboe verwijderd, mooi houtsnipperpaadje aangelegd, compostzakken geleegd; plantjes in de grond gezet.

4. Waterkwartier (tuin op ZW)

19 september 2015: tuin praktischer ingedeeld, bedden van verticaal gezette stoeptegels, verhoogde bedden.

3. Sint Anna (tuin op zuid oost)

1 augustus 2015: verhoogd bed rondom boom, houtsnipperpad daaromheen; kruidenetage in de hoek; kinderhoekje

2. Wolfskuil, tuin op zuidoost

16 juli 2015: Heel veel zevenblad en kweekgras verwijderd; daarna een structuur aangelegd met houtsnipperpaadjes, een groentebed, een bloembed, en betere bereikbaarheid van de al bestaande fruitbomen (appel en kweepeer).

1. Plan Groenewoud, op westen (Alina)

22 juni 2015: er is een mooie kruidenspiraal gebouwd in een tuin op het westen; midden op het grasveld.

Permablitz bij Sietske, Oosterhout (Karla)

Met 6 personen legden we aan: een kruidenspiraal, frambozenhaag langs palen, 2 bessenstruiken, een bloemenbed, een aardbeienbed.
Er is een leuk filmpje gemaakt van deze dag!

Permablitz bij Cecile, Javastraat (Karla)

Op 14 april 2013, de eerste mooie lentedag, bouwden we met ons 6en deze kruidenspiraal van dakpannen. Het was lastiger bouwen dan met stenen. Dakpannen kan je niet zo makkelijk op elkaar stapelen en ook rondingen zijn wat lastiger. Maar we zijn er toch in geslaagd!

permablitz 2012Permablitz bij Karla

Op 18 mei 2012 vond deze permablitz actie plaats in een stads-voortuintje. Met 4 vrouwen begonnen we aan de wens van de eigenaresse:
– alle planten uit het middenvierkant
– alle grond hieruit en ook de liggende flagstones even aan de kant.
– in plaats hiervan een kruidenspiraal maken met recht opgezette flagstones
– eetbare ...

Voortuin Jeannette

1 mei 2011: Plan van Toon:
Jeannette wil graag een bloeiende kruidentuin met medicinale- en keukenkruiden en (eetbare) bloemen. Na enkele eenvoudige testen bleek de bodem een redelijke hoeveelheid humus te bevatten en licht zuur te zijn. Licht zuur is voor de meeste kruiden geen enkel probleem, ik raad wel aan om extra humus op ...