Plantgoed

Permacultuur/voedselbos:

 

Biologisch:

Zaden, pootgoed

Overig:

 

Duurzaam of in de buurt:

Plantenmarkten:

  • Jaarlijks begin mei houdt de historische tuinderij Warmoes een Lentemarkt, houd de agenda in de gaten.
  • Ook jaarlijks, vaak tijdens het Fête de la Nature is er een plantenmarkt op het Limos terrein. Houd de agenda in de gaten.
  • Groenmoesmarkt, in Boekel, jaarlijks, een weekend lang.De Groenmoesmarkt is een totaalmarkt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel. 60 specialisten uit Nederland en Vlaanderen komen hier bij elkaar. Het woord ‘totaalmarkt’  heeft betrekking op de breedte van het aanbod dat tuinoverstijgend is (ook eetbare, in het wild voorkomende planten) maar behalve commercieel, ook zeer informatief is. Hier kun je je kennis verrijken op gebieden als biologisch moestuinieren, biodiversiteit, stads- en buurttuinieren en  praktische, op een aanschouwelijke wijze gebrachte voorbeelden van groenteteelt zien.

    De Groenmoesmarkt is een specialistische markt voor wie bewust in het leven staat en zal daardoor veel mensen aanspreken die actief zijn op tuin- en natuurgebied. Het is dan ook niet alleen een verkoopmarkt maar je vindt er ook informatie over het zelf gezond bezig zijn, over gezonde voeding, het versterken van natuurwaarden en de terugkeer naar eerlijk en historisch zaadgoed.