Links: https://www.kraeuterei.de/ (klik rechts op Kr√§uterspirale Bauanleitung)

Lange achtertuin op het noordwestenDrie grote klussen in smalle diepe tuin: een vijver, een langwerpige kruidenspiraal en een wand met gaas maken met deurtje als toegang tot een kippenren (achter in de tuin)
7. Nijmegen-Lent: tuin op het noordenGraven voor vijvertje (speciekuip), 2 kruidenspiralen, houtsnipperpaadjes aanleggen, beplanten
De Refter, Beek-UbbergenTijdens de publieksdag stadslandbouw is in de grote tuin van woongemeenschap De Refter, een mooie kruidenspiraal gebouwd, onder leiding van Alina Salomon.
1. Plan Groenewoud, op westen (Alina)22 juni 2015: er is een mooie kruidenspiraal gebouwd in een tuin op het westen; midden op het grasveld.
Permablitz actie Gorterplaats (12 april 2015)Dit grasveld gelegen achter een bedrijfskantine is een (deels) eetbare tuin geworden, met groente, kruiden in een kruidenspiraal, wilde bloemen; een zithoek voor wie van de kantine gebruik maakt, komt nog. Lizette verzorgt lunches voor de mensen die werken in dit bedrijventerrein. Zij heeft toestemming van de eigenaar om het grasveld te veranderen. Met een permablitzactie op een ...
Workshop kruidenspiraal bouwen Lentse AardeEen fraaie, grote kruidenspiraal is gebouwd op het moestuinterrein van De Lentse Aarde tijdens de Dag van de Stadslandbouw op 17 mei 2014.
Permablitz bij Sabina (Karla/Johann)Verslag door Johann”kruidenspiraal
Permablitz bij Sietske, Oosterhout (Karla)Met 6 personen legden we aan: een kruidenspiraal, frambozenhaag langs palen, 2 bessenstruiken, een bloemenbed, een aardbeienbed. Er is een leuk filmpje gemaakt van deze dag!
Permablitz bij Marianne, benedenstad (Karla)De actie vond plaats op 25 mei. We waren met ons vieren en maakten een mooie kruidenberg, een verbrede border en een vijver. Boven de oude situatie; eronder het resultaat na een dag werken. We voelden ons wel bouwvakkers af en toe :) Op tijd gepauzeerd met heerlijke koek van bakker Arend en zelfgemaakte kool/haver/ui-soep. Het ...
Workshop Kruidenspiraal KaaplandstraatVerslag door Anne Marie de Haan over het bouwen van een kruidenspiraal onder leiding van Alina Salomon en Marjolijn Irik.
Permablitz bij Cecile, Javastraat (Karla)Op 14 april 2013, de eerste mooie lentedag, bouwden we met ons 6en deze kruidenspiraal van dakpannen. Het was lastiger bouwen dan met stenen. Dakpannen kan je niet zo makkelijk op elkaar stapelen en ook rondingen zijn wat lastiger. Maar we zijn er toch in geslaagd!
Permablitz bij MarjaKruidenspiraal in de achtertuin
permablitz 2012Permablitz bij KarlaOp 18 mei 2012 vond deze permablitz actie plaats in een stads-voortuintje. Met 4 vrouwen begonnen we aan de wens van de eigenaresse: – alle planten uit het middenvierkant – alle grond hieruit en ook de liggende flagstones even aan de kant. – in plaats hiervan een kruidenspiraal maken met recht opgezette flagstones – eetbare planten en wat bloemen ...
Achtertuin Marjolijn23 mei 2010: in deze tuin op het noorden bevond zich al een vijver. We bouwden een kruidenspiraal en een verhoogd bed. Hier groeiden in de zomer enorme pompoenen.
Stads achtertuin Karla25 april 2010:  tevoren volgde Karla met Elly een workshop Kruidenspiraal bouwen bij de Kleine aarde in Boxtel olv Leo Bakx. We bouwden een kruidenberg waarvan de onderkant in contact staat met vijver ernaast. Hierdoor hebben de wortels van de planten op de berg altijd waterdamp tot hun beschikking. De vijver heeft een diep en ...
Stadstuin Linda11 april 2010: In deze stads-achtertuin maakten we een kruidenspiraal en een verhoogd bed midden door de tuin. Er blijft nog gras over om op te spelen voor hun dochtertje. Vrij snel na de permablitz gingen zij voor 3 weken met vakantie. Bij thuiskomst konden ze direct oogsten, tot grote verrassing van vooral hun dochtertje.
Kruidenspiraal 2010 workshop De Kleine AardeEen workshop Kruidenspiraal maken/permacultuur bij de kleine Aarde, maart 2010