Running dinner met gerechtjes uit eigen tuin (zoveel mogelijk)

In het kader van Vier de Natuur hadden we een running dinner bedacht. Het leek ons leuk om elkaar te verrassen met gerechtjes van groente of fruit of alleen gekruid met kruiden uit eigen tuin. 
Er reageerden niet zo vele mensen als we hadden gehoopt, maar het was zeker leuk!

Hieronder zie je ons “dinner”. 

Running dinner met gerechtjes uit eigen tuin (zoveel mogelijk)We begonnen met een stevige soep van vooral raapstelen, ook ui, aardappelen en kruidenbouillonblokjes. Erin deden we zelf een zachtgekookt ei, dat we met een lepel kleiner maakten in de soep zelf. Als garnering geraspte wortel. Ook konden we er een paar blokjes fenegriek-geitenkaas, naar eigen smaak, doorheen doen. Erg lekker! En een goede bestemming voor raapsteeltjes, die het heel goed doen in elke bodem. Een makkelijke plant, die de bodem goed bedekt met amper natuurlijke vijanden.
Meer recepten met raapstelen

 

Running dinner met gerechtjes uit eigen tuin (zoveel mogelijk)Erbij een glaasje water met een smaakje. J. had hier een mooie theepot voor en gebruikte geraspte gember, citroenmelisse, munt en citroensap.
Meer ideëen voor water met een smaakje

Ik maakte dolmarolletjes van druivenblad, gevuld met rijst, zongedroogde tomaat, ui,  pronkbonen (uit diepvries, eigen oogst), walnoten. Druivenblad legde ik ook neer aan de randen van de bakpan. In het middengedeelte de vulling die nog over was. Op smaak gemaakt nog met tomatenpuree en beetje geitenkaas bovenop. (verwijder van de druivenbladeren de harde middennerf; blancheer de bladeren 2 minuten, bewaar het kookvocht, fruit alle ingrediënten voor de vulling en blus het af met een deel van het kookvocht; laat dit vervolgens 40 minuten zachtjes koken en voeg eventueel extra water (met bouillon en/of citroen) toe. Goed proeven en op smaak brengen. Het druivenblad geeft het gerecht een licht zurige smaak).

Erbij een salade volledig uit eigen tuin: kropsla, goudsbloem, winterpostelein, veldzuring, bieslook, waterkers, rucola, groene melde, spinaziezuring. 

Running dinner met gerechtjes uit eigen tuin (zoveel mogelijk)Fruit-Tiramisu: C. besprenkelde de lange vingers met aardbeien limonadesiroop, liet de siroop intrekken en voegde eventueel nog wat meer toe tot ze wat zachter zijn geworden; er bovenop een mengsel van gekookte rabarber, aardbei (uit diepvries, eigen oogst uit achtertuin) en Soy Whip (Soya Topping Cream) er overheen. Gewoon laten intrekken en opstijven, 1 a 2 dagen in de koelkast.

We genoten van deze maaltijd en vonden het ook erg leuk om onze recepten uit te wisselen. Wil je een keer meedoen? Stuur dan even een mail