Augustus: graan

In juni, juli stonden de graanvelden bij Doornik (tegen Lent aan) prachtig in bloei. 
Elke woensdagavond waren er excursies. De laatste was op 25 juli, vroeger dan anders dankzij de prachtige zomer.
Zie de website: http://www.doorniknatuurakkers.nl/nieuws/wandelen-langs-het-graan-69A4.html

Was je er dit jaar niet bij? Dan is er volgend jaar weer een nieuwe kans. Houd de websites van Doorniknatuurakkers en van Happy walking in the grain in de gaten. Bij de laatste vind je ook verslagen van de wandelingen in 2018.

Je kunt hier ook zelf rondlopen, het blijft een bijzonder natuur/voedselgebied, ook al is het graan gemaaid. 
Waar? Startplaats van de graanwandelingen was het Natuurleslokaal, midden op het terrein, aan de kant van de Waaldijk. Er staat een pomp met fris water.
Hoe daar te komen? Wie met de fiets vanuit Nijmegen komt kan het beste over de Waaldijk rijden. Fiets voorbij de Sprok over de dijk, laat huize Doornik links liggen en dan verderop ziet u het leslokaal. Het is te herkennen aan een stalen geraamte van een soort schuur. Als u dit ziet, kunt u iets verderop de dijk af fietsen.
Zie de 2 rode pijlen op de kaart hieronder; er zijn twee manieren om er te komen.

schuurtien

NB: ook leuk voor kinderen!

NB: Het is ook een idee om een wandeling over de Doornikse Natuurakkers te combineren met een bezoek aan de Witte Molen waar dit graan gemalen wordt, en aan de Knollentuin waar het ermee gebakken brood verkocht wordt. Op 15 september is er een rondleiding met gelegenheid voor kinderen om zelf graan te malen met een handmolentje. De graanvelden en de Witte Molen zijn ook op eigen gelegenheid te bezoeken.     

Of wat dacht je van een broodbakworkshop waarbij je bakt met het Doornikse meel? Ineke Berentschot geeft ze in kleine groep in huiskamerrestaurant Babylon, iedere 1e maandag van de maand.
Ook kun je leren broodbakken bij Streekbakker Jorrit. 

Nieuws

Brood bakken bij Ineke thuis

In een avond-workshop: https://wiebaktmee.nl/cms/index.php/2016-01-29-15-43-56/broodbakles