Challenge: Nijmegen eet duurzaam

Challenge: Nijmegen eet duurzaam

Waar gaat het over?

Eten doen we elke dag, en duurzaam eten is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Wij dagen je daarom uit om dit wat vaker te doen. Maar wat is dat eigenlijk: duurzaam eten? Wanneer eet je nou eigenlijk duurzaam?

Duurzaam eten is een breed begrip. Er bestaan veel verschillende manieren om duurzaam of duurzamer te eten. Je kunt kiezen voor biologisch, meer groenten, vegetarisch, veganistisch, lokaal geproduceerd, fairtrade…. Voor veel mensen klinkt dit nog als heel lastig, onbetaalbaar, moeilijk te realiseren en vol te houden etc etc.
Maar volgens ons begint een duurzame maaltijd met één duurzaam ingrediënt. Nu horen we je denken: één ingrediënt, dat maakt toch geen verschil? Toch wel! Eén ingrediënt is één stap in de goede richting. En als we allemaal één stap zetten, overbruggen we samen een grote afstand. Simpel toch?

Samen eten is ook een vorm van duurzaam, namelijk sociale duurzaamheid. Het is een uitstekende gelegenheid elkaar te ontmoeten. Nodig eens iemand uit die je altijd al wilde spreken. Die onbekende van verderop in de straat. De buur die je altijd achter het raam ziet zitten maar nog nooit hebt gesproken. Samen eten doe je om iemand een beetje uit de eenzaamheid te halen, of gewoon om een gezellige avond te hebben.

Met deze Challenge willen we zoveel mogelijk mensen uitdagen minstens één stap te zetten. Zodat we samen (de maaltijden in) Nijmegen een stuk duurzamer maken.

1 week ago

Nijmegen eet Duurzaam

Wie heeft zin in een snack?Geef jezelf een boost met onze eiwitrepen! 💪 ... Lees meerSee Less

Bekijken op Facebook

3 weeks ago

Nijmegen eet Duurzaam

Deze pagina en community sluit op 15 december.Zoals jullie wellicht weten is #Nijmegeneetduurzaam één van de voedselchallenges in het kader van Nijmegen Green Capital 2018. Deze challenges waren tijdelijk, en daarom gaat ook deze FB pagina sluiten. En wel op 15 december.
Like, als je dat nog niet hebt gedaan, Eetbaar Nijmegen en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Eetbaar Nijmegen zodat je op de hoogte blijft van interessante 'voedselontwikkelingen' in en rondom Nijmegen.
eetbaarnijmegen.nl/
... Lees meerSee Less

Bekijken op Facebook

3 weeks ago

Gesuino Poddighe

Zoals jullie wellicht weten is #Nijmegeneetduurzaam één van de voedselchallenges in het kader van Nijmegen Green Capital 2018. Deze challenges waren tijdelijk, en daarom gaat ook deze FB pagina sluiten. En wel op 15 december.
Like, als je dat nog niet hebt gedaan, Eetbaar Nijmegen en schrijf je in voor de nieuwsbrief van Eetbaar Nijmegen zodat je op de hoogte blijft van interessante 'voedselontwikkelingen' in en rondom Nijmegen.
eetbaarnijmegen.nl/
... Lees meerSee Less

Bekijken op Facebook

1 month ago

Warmoes op de Nijmeegse Vegan kaart.We staan op de vegan kaart van Nijmegen! Nijmegen European Green Capital 2018 Daarom dit weekend wederom heerlijke vegan worteltaart. Plus natuurlijk nog meer lekkers. ... Lees meerSee Less

Bekijken op Facebook

2 months ago

Nijmegen eet Duurzaam

Mooie stap vooruit van Coop Molukkenstraat 🙂 #nijmegeneetduurzaamNieuw in ons assortiment: 100% Vegan ! ... Lees meerSee Less

Bekijken op Facebook

Hoe werkt het?

Duurzaam eten kan thuis en uit!

Je kunt zelf koken, alleen of met anderen. Als je thuis kookt kun je zelf heel gemakkelijk je maaltijden duurzamer maken. Doe het op je eigen wijze, het is helemaal niet ingewikkeld.
Maar je kunt ook uit gaan eten. Nijmegen heeft veel gelegenheden – restaurant, lunchcafé, snackbar – waar je terecht kunt voor een duurzame maaltijd.

Bedenk dat elke kleine stap die jij zet, een inspiratie kan zijn voor anderen om hetzelfde te doen. En daar begint de echte uitdaging: Deel je duurzame maaltijd-moment en daag anderen uit om hetzelfde te doen.

Vertel het ons, vertel het je vrienden.
Deel een foto en je commentaar in de sociale media met #nijmegeneetduurzaam. En daag je vrienden uit om hetzelfde te doen door ze in je bericht te ‘taggen’. Op die manier ontstaat een sneeuwbaleffect in Nijmegen (en omgeving) en we hopen in november 2018 minstens 10.000 berichten over duurzame maaltijden te hebben gehad. 

Je bericht kun je plaatsen in de Facebookcommunity Nijmegen eet duurzaam, op Twitter, of in één van je andere sociale media. Vermeld hierbij wel altijd #nijmegeneetduurzaam zodat we je bericht kunnen vinden.
Als je niet actief bent in de sociale media kun je ook een mail naar ons sturen en dan plaatsen wij hem op Facebook, tenzij jij aangeeft dat laatste niet te willen.
Je mag zo vaak meedoen als je wilt.

Doe in elk geval mee, ook als je het niet openbaar wilt maken.
Want onder de inzenders/leden verloten we in oktober 2018 lekkere eetbare cadeaus. Maar daar gaat het jou natuurlijk niet om 😉

Translate »
Share This