Januari: kiemgroentes

In deze donkere wintermaand groeit er buiten haast niets. Maar binnen nog wel.
Je kunt het zelf uitproberen, met minimale middelen. 
Kiemgroenten bevatten een hoog gehalte aan enzymen; soms tot wel 10 tot 100x meer dan volwassen groenten. 
Tijdens het kiemingsproces vormt de kiem uit het aanwezige zetmeel andere stoffen, zoals vitaminen, eiwitten, vezels en nucleïnezuren. Complexe koolhydraten worden omgezet in simpele (enkelvoudige en tweevoudige) suikers, en eiwitten worden omgezet in aminozuren, die gemakkelijker verteerbaar zijn. Het kiemen zorgt als het ware voor een voor-vertering van het plantje, waardoor deze stoffen in het lichaam beter worden opgenomen.

Leestips over kiemgroente:

kiemgroenten.nl
De groene vrouw
Zelfmaakrecepten
Voedzo
In vermiculiet
Over tuinkers (en experimenten: licht/donker; aarde/watten; mest/geen mest)

Biologische zaden:

slowjuice intothecycle Bolster

Dit is best een informatieve video, maar misschien zijn er leukere? 

Nieuws

Van bonen tot taugé

Praktische tips, lees ook de reacties onderaan op https://voedzo.nl/gezond-eten/kiemen-van-bonen-in-een-potje/

 

Share This