Duurzame en gezonde maaltijd

Dit was de website van Samen Gezond Eten Nijmegen gedurende 2018, een challenge in het kader van de Green Capital Challenge Voeding. De website is inmiddels gesloten, de informatie lijkt ons nuttig en leuk om nog eens te bekijken.

Op de Maart-pagina lees je meer over wat een duurzame en gezonde maaltijd inhoudt. 

Doe eens mee aan een kookworkshop of schuif aan bij een buurttafel voor deelname aan de challenge. 

Kookworkshop in buurtcentrum of bij iemand thuis
We organiseren dit zelf; zie de agenda.
Ons idee: neem zelf biologische groentes mee, genoeg voor 3 personen. Je koopt het bijvoorbeeld op de markt of in de supermarkt. Lidl en Aldi hebben geregeld biologische groentes in de aanbieding. Of vers uit eigen tuin. Laat de kok uiterlijk 2 dagen tevoren weten wat je wil meenemen. De kok kijkt of niet iedereen hetzelfde meeneemt en stuurt eventueel bij. Ook vult hij de ingrediënten zelf aan zodat het een volwaardige en lekkere maaltijd wordt. 
Onder leiding van de kok ga je samen met de andere deelnemers koken met de meegebrachte groentes. Daarna geniet je met elkaar van een lekkere, gezonde en duurzame maaltijd. 

Kookworkshop door Nijmeegse bedrijven, een selectie: deze hebben aandacht voor duurzaamheid. Maar er zijn er meer:
Doe eens mee aan een kookworkshop die je op een goede manier leert koken met (biologische) groentes. Zoals:

Zou je zelf een duurzame kookworkshop willen geven of iets anders willen aanbieden op het gebied van duurzame en gezonde voeding? Of ken je iemand die dat zou kunnen en willen? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

Eet mee aan een buurttafel waar duurzame voeding centraal staat. Dit wel voor eigen rekening, zoals:

  • buurttafel van Tuin Tot Bord (groentes geteeld door buurtbewoners, in de moestuin achter het buurthuis; bereid door andere buurtbewoners) (zie filmpje hieronder)
  • Huiskamerrestaurantje Aan Tafel in Aldenhof (biologische groentes)

 

Translate »
Share This