De tuin is opgezet door Maartje Gruter, zij heeft de opleiding Kruidengeneeskunde afgerond en is werkzaam als docent en studieleider op de Kraaybeekckerhof bij de opleidingen ‘De Wereld van Kruiden’ en ‘Natuurvoedingesdeskundige’. Ze is al jaren bezig met het verbouwen van groenten, planten en kruiden. Daarnaast is zij dramadocent en beeldend theatermaker. Zij is een dochter van een bloemist. De passie voor planten en bloemen heeft van kinds af aan een belangrijke plek in haar leven gehad.

Ook Martine van Empel is werkzaam in de Stadskruidentuin. Zij volgde eveneens de opleiding Kruidengeneeskunde. Daarnaast houdt zij zich bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve projecten en evenementen in de erfgoedsector, grafisch vormgeving en is ze altijd op zoek naar de ideale balans tussen het binnen- en het buitenleven.

Wat kan je er doen?
Iedere donderdag van 17.00-21.00 uur en op afspraak kun je een kijkje nemen in de kruidentuin. Je kunt deelnemen aan een van de workshops, een cursus en eenjaaropleiding volgen. Je kunt een afspraak maken voor een tuinadviesgesprek, een lezing aanvragen of kruidenproducten kopen in de winkel. Ook organiseert de Stadskruidentuin kinderfeestjes en educatieve projecten.

http://www.stadskruidentuinnijmegen.nl/

Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.
Translate »
Share This