Stappenplan voor een eetbare tuin

De website https://eetbaarnijmegen.nl/permablitz/ was aanvankelijk bedoeld om permablitz acties aan te bieden: ééndags acties waarin een kleine groep vrijwilligers onder onze leiding een tuin make-over bewerkstelligde van gewone stadstuin naar eetbare tuin, met permacultuur ontwerp.

Op de site staan ook rapportages van deze acties, maar het stond er slechts chronologisch en aanvragen stroomden nog niet echt binnen.

Vandaar dat we de website zelf maar eens een make-over gaven en op aanraden van mijn kritische dochter op deze manier meer laten aansluiten bij deze tijd. Mensen hebben het vaak druk, het moet niet te duur zijn en vooral weinig onderhoud vragen. Ze beslissen liever zelf. Tips wat waar te koop is, zijn welkom, want het bespaart zoektijd. Liever geen moeilijke termen, zoals permacultuur. Sommigen besteden tuinaanleg en tuinonderhoud liever uit.

Op de voorpagina vind je nu tips om zelf zo’n blitz aan te pakken. Ook de namen van 2 tuinmannen die ervaring hebben met eetbare tuinen staan erbij. Zo kan je zelf vast wat voorwerk doen.
Voor degenen die meer zelf willen doen, maakte ik een overzichtje van tuinplanners. Voor wie zich wil verdiepen in permacultuur  staat er een video klaar van Madelon Oostwoud, die ook een prettig leesbaar boek hierover schreef.

Op de pagina Ligging vind je de 37! make-over tuinen, gesorteerd op ligging kwa zon: op het noorden, zuiden etc. Ook zetten we de eetbare voortuinen bij elkaar en de eetbare achtertuinen.

Ook de pagina Materiaal is geupdate.

Aanvullingen zijn welkom. Ook zou ik het heel leuk vinden om nog meer eetbare tuinen te laten zien ter inspiratie voor anderen. Wil je je tuin op deze site laten zien? Stuur een mail met wat foto’s en je verhaal: welke eetbare planten of vruchten heb je? Heb je tips? Vragen?

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.

Laatste berichten van Karla Mulder (toon alles)