Planten en zaden

Permacultuur/voedselbos:

Eetbare dak/parasolbomen:

Biologisch:

Zaden ruilen

  • https://denationaleproeftuin.nl/
    meer info
    Welkom op de ideële zaadruilbeurs van Nederland. Hier kunt u gratis zaden aanbieden en aanvragen. Zelfgekweekt, en daardoor biodivers zaad afkomstig van hobbytuiniers en plantenliefhebbers zoals uzelf. Soms zeldzaam, soms niet. Per bloembak en per vierkante meter kunt u Nederland biologisch weer rijker maken. Help de natuur zichzelf te helpen, en geniet ervan! Met de zaadruilbeurs van “De Nationale Proeftuin” wil het AVVN Nederlanders actief betrekken bij het onderwerp biodiversiteit. Op deze website kunnen particulieren hun eigen, zelfgekweekte ‘gratis zaad’ aanbieden, of aanvragen.

Zaden, pootgoed

Overig:

Duurzaam of in de buurt:

Plantenmarkten:

  • Jaarlijks begin mei houdt de historische tuinderij Warmoes een Lentemarkt, houd de agenda in de gaten.
  • Ook jaarlijks, vaak tijdens het Fête de la Nature is er een plantenmarkt op het Limos terrein. Houd de agenda in de gaten.
  • Groenmoesmarkt, in Boekel, jaarlijks, een weekend lang.De Groenmoesmarkt is een totaalmarkt voor natuurlijk moestuinieren en eerlijk voedsel. 60 specialisten uit Nederland en Vlaanderen komen hier bij elkaar. Het woord ‘totaalmarkt’ heeft betrekking op de breedte van het aanbod dat tuinoverstijgend is (ook eetbare, in het wild voorkomende planten) maar behalve commercieel, ook zeer informatief is. Hier kun je je kennis verrijken op gebieden als biologisch moestuinieren, biodiversiteit, stads- en buurttuinieren en praktische, op een aanschouwelijke wijze gebrachte voorbeelden van groenteteelt zien.De Groenmoesmarkt is een specialistische markt voor wie bewust in het leven staat en zal daardoor veel mensen aanspreken die actief zijn op tuin- en natuurgebied. Het is dan ook niet alleen een verkoopmarkt maar je vindt er ook informatie over het zelf gezond bezig zijn, over gezonde voeding, het versterken van natuurwaarden en de terugkeer naar eerlijk en historisch zaadgoed.
Share This