Van graan tot meel tot brood

Het duurt nog wel even voor je kan rondlopen in de graanvelden, maar we hebben al mooie plannen in kaart gebracht voor als het zover is.

Vanaf begin juni kan je ‘s avonds meelopen bij een graanwandeling op de Doornikse akkers net buiten Lent. Je hoort over de verschillende graansoorten en proeft op het einde zelf gebakken brood van Ineke Berentschot. Zij geeft dit jaar elke 1e maandag van de maand een broodbakworkshop waarbij ze al bakt met dit Doornikse meel. 

Het meel wordt gemalen in de Witte Molen aan de Graafseweg. Zo mogelijk draait de molen op windkracht. Loop er eens binnen.
Op 25 september, als het graan geoogst is, organiseert de molenaar voor kinderen (in gezelschap van een ouder) een rondleiding en kunnen ze zelf iets van dat graan malen, met een handmolentje.

Als je duurzaam brood wil eten, koop je brood dan eens in de biologische bakkerij de Knollentuin in de Fransestraat. Daar zijn op vrijdag en zaterdag Doornikse broden te koop. 
Duurzaam zelf bakken? Koop je meel in de Witte molen: geopend dagelijks 9.00-18.00 en zaterdag 10.00-16.00 uur
Broodbakles? Naast de lessen van Ineke Berentschot (zie ook haar website wiebaktmee), geeft ook Streekbakker Jorrit broodbakles: http://www.destreekbakker.nl/opleiding/workshops

Ook nu is er genoeg te doen aan duurzaam voedsel. Komende maand staat de vegetarische en biologische maaltijd centraal bij de Voedingschallenge. Doe je mee? samengezondetennijmegen/maart/

 

The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.