Verse groente, pootgoed en huisgemaakte producten bij de Warmoes

Op verzoek van Velt Regio Nijmegen zijn de telers van de Warmoes extra plantgoed aan het opkweken. Elke donderdag staat het aanbod op de website. Zeker nu de Limos plantenmarkt en de Lentemarkt niet door gaan (het zijn grote evenementen, en die zijn verboden ivm coronamaatregelen) is het heel prettig dat je dan toch plantgoed bij de Warmoes kan kopen.

Dit verkopen gebeurt wel onder andere omstandigheden (zie onderaan)!

Op deze pagina https://dewarmoes.nl/winkel/ vind je zowel het aanbod aan groentes, aan opgekweekt plantgoed als huisgemaakte producten zoals chutneys en jams.

Ik nam onderstaande informatie over van deze pagina op 26 maart 2020:

Nu in de winkel en vers op het land

Groente en kruiden
salie – wijnruit – rozemarijn – selderij – rozemarijn  – laurier – tuinzuring – andijvie – veldsla – mergkool

Verkoop pootgoed
We kweken uit biologisch zaad extra moestuinplantjes op in onze kas. Elke donderdag wordt het aanbod geactualiseerd op deze site:
– aardbei plantjes (lambada)- kropsla (wonder der 4 jaargetijden) – artisjok

Huisgemaakt
Onze oogst wordt ook verwerkt tot heerlijke producten die te koop zijn in ons winkeltje. Bestsellers uit het café zoals pruimenchutney, allerlei soorten jam, siroop, azijn en chutneys.


Uit de voorpagina: Helaas zijn onze tuinderij, winkeltje en café gesloten vanwege het coronavirus, maar onze groenten groeien gewoon door!
Daarom gaan we, net als de warmoezeniers vroeger, aan straat een groentekraampje maken. We oogsten donderdagochtend 19 maart en vrijdagochtend 20 maart vers onze raapstelen, radijsjes, andijvie en veldsla en zetten die van 11-14 u aan de weg in onze geïmproviseerde kraam. Voor een stamppot, salade of zelfs risotto (raapstelen) of soep (andijvie).
Kom halen wat je lekker vindt en geef een bedrag dat je kunt missen zodat onze stichting weer een klein beetje inkomen heeft en onze groenten niet verloren gaan. En neem vooral wat mee voor iemand die niet makkelijk naar buiten kan!

Check even de website en/of facebook  over de dagen; afhankelijk van de oogst is de kraam meer of minder vol. Het kraampje staat er  mogelijk op woensdagen en vrijdagen.
The following two tabs change content below.

Karla Mulder

Enthousiast over zelf je voedsel verbouwen, permacultuur, met eigen eetbare tuin, volkstuin en boomspiegel. In 2011 begonnen met het platform Eetbaar Nijmegen.